Anasayfa Haber Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları, OEM’lere Gönderilmeye Başladı

Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları, OEM’lere Gönderilmeye Başladı

Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları

Uzun zamandır beklenen Intel Iris Xe masaüstü ekran kartları ilk olarak OEM’lere gönderiliyor.

Intel tarafından sonunda Intel Xe mimarisine dayalı ilk masaüstü ekran kartları OEM şirketlere gönderilmeye başlanmış durumda. Şirket, geçtiğimiz yıl CES 2020 etkinliğinde DG1 (Discrete Graphics 1) için planlarını duyurmuş ve Destiny 2‘yi çalıştıran GPU’nun erken bir modelini göstermişti.

Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartı

DG1 isimli Intel Iris Xe, 10 nm SuperFin mimarisi üzerine kurulu. Ek olarak, dizüstü bilgisayarlardaki 96 işlem ünitesi yerine 80 işlem ünitesi ile gelecek olan masaüstü kartları, dizüstüler ile kıyaslandığında biraz daha düşük özelliklere sahip. Xe Max, 1.650 MHz hıza sahipken masaüstü kartının saat hızı belirsiz. Ayrıca, 4 GB LPDDR4X bellek ve 128 bit veri yolu arayüzü sunuluyor. Intel aynı zamanda kartın HDMI, DisplayPort ve DL-DVI-D üç farklı girişle geleceğini açıkladı.

Intel Iris Xe masaüstü ekran kartları, AV1 kod çözme hızlandırma özelliğine sahip olduğundan modern ev sineması PC’leri (HTPC) veya medya PC’leri için de faydalı olacak. Iris Xe, DP4a derin öğrenme çıkarım hızlandırmasını da destekliyor ve işlemciye yardımcı olmak için yapay zeka ve makine öğrenimi iş yükleri için ucuz bir hızlandırıcı olarak yardımcı olabilir.

Ekran kartı

Şimdilik, Intel’in Iris Xe masaüstü ekran kartları sadece OEM’ler ve sistem entegratörleri tarafından satılacak. Intel ayrıca, bu GPU ile yüksek hacimli / değerli masaüstü pazarını hedefleyeceklerinden çok pahalı olmayacağını ima ediyor. Bu yüzden Intel şu anda AMD ve NVIDIA‘nın üst seviye modellerine kilitlenmek istemese de kesinlikle yılın ilerleyen zamanlarında bunu yapmayı planlıyor.

Intel’in giriş seviyesi harici Xe ekran kartı daha önce de testte görülmüştü.