Anasayfa Haber İlk Tesla Cybertruck Teslimatı Yıl Sonuna Kadar Yapılabilir

İlk Tesla Cybertruck Teslimatı Yıl Sonuna Kadar Yapılabilir

Tesla Cybertruck

Tesla’nın tasarımını tamamladığı Cybertruck, yıl sonuna kadar müşterilerle buluşabilir.

Tesla CEO’su Elon Musk, yatırımcılarla yakın zamanda yaptığı bir kazanç görüşmesinde, mühendislerin şirketin ilk elektrikli pickup’ının tasarımını tamamladığını söyledi. Musk, “Yakında Cybertruck’ı üretmek için gerekli ekipmanı sipariş edeceğiz.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Eğer üretim sırasında bir aksilik çıkmazsa, ilk Cybertruck teslimatları yıl sonuna kadar gerçekleşebilir.

Tesla, fütüristik Cybertruck’ını 2019’un sonlarında gösterişli bir etkinlikle tanıtmıştı. Şirket, elektrikli pickup’ın tek bir şarjla 500 mil menzile sahip olacağını ve üç saniyeden daha kısa bir süre içinde sıfırdan 60 mil/saat (yaklaşık 100 km/saat) hıza ulaşabileceğini açıklamıştı. Musk, tanıtımdan birkaç ay sonra Tesla’nın daha iyi arazi performansı için Cybertruck tasarımının değiştirildiğini açıkladı. Tasarımı değişen pikap, prototipten yaklaşık yüzde üç daha küçük olacak şekilde planlanmıştı ve daha düşük pencere pervazları ve daha düz bir merkez çizgisine sahip olacaktı.

Tesla Cybertruck

Şirket, tasarımın tam olarak sona ermesiyle pickup’ın ilk üretimine geçmeyi planlıyor. Musk, Çarşamba günü şanslı olduklarını ve yıl sonuna doğru müşterilere birkaç Cybertruck’ı teslim edebileceklerini duyurdu. Ancak pikabın seri üretimi için halen beklememiz gerekiyor. Zira Musk, pickup’ın seri üretiminin başlayabilmesi için en erken tarihin 2022 olduğunu söylüyor. Bunların yanında Tesla’nın yakın zamanda 2017’de tanıttığı ikinci nesil Roadster ve Semi Truck’ı tanıtması da bekleniyor.

Son olarak, Tesla’nın elektrikli pickup’ının müşteriler tarafından beğenilip beğenilmeyeceği merak konusu. Önümüzdeki günlerde yeni aracın teslimat tarihi ile ilgili daha detaylı bilgilerin ortaya çıkacağını da belirtebiliriz.