Anasayfa Haber WhatsApp Web İçin Biyometrik Kimlik Doğrulama Özelliği Duyuruldu

WhatsApp Web İçin Biyometrik Kimlik Doğrulama Özelliği Duyuruldu

WhatsApp Web biyometrik kimlik doğrulama

WhatsApp web ve masaüstü için biyometrik kimlik doğrulama özelliği duyuruldu.

Son zamanlarda gizlilik politikası yüzünden eleştirilen WhatsApp, web ve masaüstü sürümleri için biyometrik kimlik doğrulama özelliğini duyurdu. Şimdilik belli başlı sayıdaki kullanıcının erişimine açılan bu özellik sayesinde yetkililer, uygulamanın masaüstü ve web sürümlerine yetkisiz girişlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Yeni bir güvenlik katmanını kullanıma sunan WhatsApp, bu kısımdaysa kullanıcıların uygulamanın web ve masaüstü sürümüne giriş yaparken parmak izini veya yüzünü okutabilmesine olanak sağlıyor.

WhatsApp tarafınca yapılan açıklamada ise bu özelliğin Touch ID veya Face ID desteğine sahip iPhone modelleri ve herhangi bir biyometrik kimlik doğrulama özelliğine sahip olan tüm Android telefonlar tarafından kullanılabileceği ifade ediliyor.

Halihazırda kullanıma sunulan biyometrik kimlik doğrulama özelliğinin tüm kullanıcıların erişimine ne zaman açılacağı bilinmiyor. Ancak, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre söz konusu özelliğin yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.