Anasayfa Haber Hayır, Galaxy S21 Ultra Sahte Ay Fotoğrafları Çekmiyor

Hayır, Galaxy S21 Ultra Sahte Ay Fotoğrafları Çekmiyor

Galaxy S21 Ultra

İddialar, Samsung Galaxy S21 Ultra akıllı telefonun 100X zoom ile sahte ay fotoğrafları çektiği yönünde. Peki, bu ne kadar doğru?

Samsung Galaxy S21 Ultra akıllı telefonda biri 3X zoom ve diğeri 10X zoom olmak üzere iki telefoto kamera yer alıyor. İddialar ise Galaxy S21 Ultra modelinin yapay zeka sayesinde ay yüzeyinin dijital olarak geliştirilmiş bir fotoğrafını çekebildiği yönünde. Buna göre cihaz, ayın dokusunu otomatik olarak çekime uygulayabiliyor. Samsung cephesi bunu yalanlıyor ve kameranın AI Süper Çözünürlük’ün birden fazla ay karesini aldığını ve daha ayrıntılı bir son görüntü oluşturduğunu ifade ediyor.

https://twitter.com/alextv/status/1352312643546181637

Input Mag ise bu olayın peşine düşmüş ve durumu şüphelerini dile getiren birkaç teknoloji muhabirine sormuş. Bazıları kameranın APK’sinde üst üste yerleştirilmiş doku dosyalarının bulunmadığını öne sürerken, bazıları da arka planda zaten çok sayıda yazılım olduğunu ve Samsung’un dokuları içeri kaydırıp kaydırmadığı konusunda tereddütlerini paylaşmış.

Bu karışık geri bildirimlerden sonra, Galaxy S21 Ultra 100X çekimlerinin aynasız bir kamera ve uzun menzilli bir lensle çekilmiş başka bir ay fotoğrafıyla karşılaştırılması düşünülmüş. Böylece desenlerin çekimler arasında dizilip dizilmediğinin de görülebileceğine karar verilmiş. Bu görselleri de aşağıda görebilirsiniz.

Sony A7R III
Sony A7R III
Galaxy S21 Ultra
Galaxy S21 Ultra

Sonuçta ortaya çıkan çekimin, bir Sony A7R III tam kare aynasız kamera ve S21 Ultra fiyatının üç katından fazlasına mal olan 600 mm yakınlaştırma lensi ile çekilen tek kareden daha etkileyici görülüyor. Çekimler arasındaki desenlerin de aynı hizada olduğunu belirtelim. Yani Samsung, arka planda çok sayıda yazılım işleme olmasına rağmen, doğru hava koşullarında ve düşük ışık kirliliğinin olduğu bölgelerde ayın fotoğraflarını oldukça iyi çekebiliyor.