Anasayfa Haber Telegram, WhatsApp Sohbet Geçmişini Taşıyabilmenizi Sağlıyor

Telegram, WhatsApp Sohbet Geçmişini Taşıyabilmenizi Sağlıyor

Telegram WhatsApp Sohbet

Telegram, yeni güncelleme ile WhatsApp sohbetlerinin içe aktarılmasına olanak sağlıyor.

Telegram 7.4 güncellemesi önemli bir özelliği kullanıcılarına sunuyor. 100 milyondan fazla yeni kullanıcıya erişen uygulama artık diğer uygulamalardan sohbet geçmişini içe aktarma yeteneği sağlıyor. Yani böylece, WhatsApp sohbet geçmişinizi Telegram içerisine taşımanız mümkün hale geliyor.

Kullanıcıların sohbetlerini dışa aktarmalarına olanak tanıyan WhatsApp, Line ve KakaoTalk gibi servisler artık Telegram’ı dışa aktarma hedefi olarak görebilecek ve bunların tümü, tüm sohbet geçmişini uygulamaya ekleyebilecek. Telegram şu an sadece bu üç uygulamadan bahsetse de başka uygulamaların da benzer şekilde çalışması mümkün.

iOS platformunda WhatsApp’tan bir sohbeti taşımak için, WhatsApp’ta Kişi Bilgisi veya Grup Bilgisi sayfasını açıp Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunmanız ve ardından Paylaş menüsünden Telegram’ı seçmeniz yeterli. Android platformunda ise bir WhatsApp sohbetini açıp  > Diğer > Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunup ardından Paylaş menüsünden Telegram’ı seçmeniz gerekiyor.

Telegram ayrıca uygulamaya ek gizlilik kontrolleri de getiriyor. Yaklaşık 2 yıl önce bir görüşmenin tüm üyeleri için mesajları iz bırakmadan silme özelliğini eklenmişti. Şimdi ise ilgili tüm kullanıcılar için gizli sohbetleri, tüm grupları ve arama günlüklerini silme olanağı sunuluyor.

Yakın zamanda eklenen sesli sohbetler, arama geçmişi sayfasından aktif sesli sohbetleri görme becerisinden başlayarak iyileştirmeler de alıyor. Grup yöneticilerinin tüm dinleyiciler için deneyimi kontrol edebilmesiyle artık sesli sohbette her katılımcının ses düzeyi ayarlanabilecek.

Güncelleme gelen bir başka alan da ses oynatıcı. Dinlemekte olduğunuz bir şarkının veya bir sanatçının adına dokunduğunuzda, artık o sanatçının tüm şarkıları tüm sohbetlerinizde ekrana gelecek. Sonraki ve Önceki düğmeleri de artık bir şarkıyı basılı tutarak geri veya ileri sarmak için kullanılabilecek. Oynatmayı duraklatırken ve devam ettirirken de yeni bir solma efekti gelmiş durumda.

Birisine ilk kez mesaj gönderirken yeni bir tebrik çıkartması önerisi, uygulamanın Android sürümünde bir dizi yeni animasyon ve kişileri veya kuruluşları taklit eden sahte kanalları veya grupları bildirmek için yeni bir düğme de yeni güncellemenin diğer detayları arasında. Bu arada TalkBack ve VoiceOver kullanıcıları için de bazı erişilebilirlik iyileştirmeleri sağlanıyor.