Anasayfa Haber Üçüncü Nesil AMD EPYC Milan İşlemcinin Tüm Özellikleri Doğrulandı

Üçüncü Nesil AMD EPYC Milan İşlemcinin Tüm Özellikleri Doğrulandı

AMD 3. Nesil EPYC Milan

3. Nesil AMD EPYC Milan sunucu işlemcilerinin özellikleri adlandırmalarının incelenmesi sonucunda detaylandı.

ExecutableFix tarafından oluşturulan bir ürün adı kod çözme slaytı ile AMD 3. nesil EPYC Milan sunucu işlemcileri hakkında tüm detaylar ortaya çıktı.

Zen 3 tasarımına dayalı AMD EPYC, 2 ay içinde piyasaya sürülecek. Milan kod adlı seri, Roma’dan (Zen 2) yaklaşık 200 MHz daha yüksek frekanslar sağlayacak. 64 çekirdekli EPYC 7763, EPYC 7742‘den 100 MHz daha yüksek olan 3.5 GHz saat hızına kadar yükselirken, EPYC 72F3 serisindeki en hızlı SKU, Roma serisinden olan EPYC 7F52‘den 200 MHz daha yüksek 8 çekirdek sunacak.

Üçüncü Nesil AMD EPYC Milan

EPYC ürün adındaki son rakam, işlemcinin hangi aileye ait olduğunu tanımlıyor. Bu nedenle 3, Milan kodlu 3. nesil EPYC serisine baktığımız anlamına geliyor. İkinci hane ise her EPYC işlemcinin kaç çekirdeğe sahip olduğunu tanımlıyor. Öte yandan bazı basamaklar aralıkları ifade ediyor. Örneğin 4, 24 ila 28 çekirdek anlamına gelebiliyor veya 6, 40 ila 56 çekirdek anlamına gelebiliyor. Bununla birlikte, 5 her zaman 32 çekirdek anlamına gelirken, 7 bu nesil için en yüksek çekirdek sayısı olan 64 çekirdekli işlemci anlamına geliyor.

Üçüncü harf, EPYC SKU için performans hedefini tanımlıyor. 1 ibaresi olan tüm işlemciler uygun bütçeye odaklıyken, 4 ve 6 ise performans uygulamaları için. Üçüncü olasılık olan F ise, en yüksek performansa sahip olmak isteyenler için.

Bazı SKU’lar, değiştirilmiş bir özellik olan P’yi taşıyor. Bu durum, işlemcinin tek soketli sistemler için hedeflendiği anlamına geliyor.

AMD Üçüncü Nesil EPYC Milan’ın Mart ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu tarih şirket tarafından 4. çeyrek mali sonuçlarının açıklanması sırasında da doğrulanmış durumda.