Anasayfa Haber Jeff Bezos, Amazon CEO Görevinden Ayrılıyor

Jeff Bezos, Amazon CEO Görevinden Ayrılıyor

Jeff Bezos, Amazon’u kurduktan yirmi beş yıl sonra CEO görevinden ayrılıyor.

Amazon’u kurduktan yirmi beş yıl sonra Jeff Bezos -fazla uzağa gitmese de- CEO olarak istifa ediyor. Amazon Web Services’i (internetin büyük alanları için barındırma şirketi olarak düşünebilirsiniz) çalıştıran Andy Jassy, ​​CEO olarak görevi devralacak.

Bu değişim hemen gerçekleşmiyor: Bezos, Amazon çalışanlarına yazdığı bir mektupta 2021’in üçüncü çeyreğinde istifa edeceğini belirtti.

“Yürütme Başkanı rolünde, enerjimi ve dikkatimi yeni ürünlere ve erken girişimlere odaklamayı planlıyorum. Andy, şirket içinde iyi tanınıyor ve neredeyse benim kadar uzun süredir Amazon’da. O olağanüstü bir lider olacak ve tam güvenime sahip.” diye yazdı Bezos. “Yürütme Başkanı olarak önemli Amazon girişimleriyle meşgul olmaya devam edeceğim, ancak aynı zamanda Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post ve diğer tutkularıma odaklanmam için gereken zamana ve enerjiye sahip olacağım.”

Amazon, Bezos’un idaresi altında aktif olarak New World isimli MMO oyununu geliştiren Amazon Game Studios’u kurdu ve 2014 yılında yayın platformu Twitch’i satın aldı. Kendisi ayrıca interaktif kurgu macerası You Are Jeff Bezos’ta da başrolde.

2012’den beri ortalıkta olmasına rağmen, Amazon Game Studios oyunları piyasaya sürmek için mücadele etti. Yayınlanmadan önce çok sayıda proje iptal edildi ve geçen yılki Crucible tekrar beta sürümüne alındı ​​ve daha sonra başarısız bir sürümün ardından iptal edildi. 29 Ocak’ta yayınlanan bir raporda Bloomberg, “bro kültürü” ve stüdyo başkanı Mike Frazzini’nin oyun konusundaki tecrübe ekskliğini de ele alan Amazon’un oyunları piyasaya sürme mücadelesini ve iç sorunları belgeledi.

Amazon, Bezos’un değişen pozisyonunun yanı sıra devasa son üç aylık kazançları da duyurdu: 119.70 milyar dolarlık beklenen gelir karşısında 125.56 milyar dolar gelir elde etti şirket -Amazon’un tarihindeki ilk 100 milyar dolarlık çeyrek.

Amazon’un hisse senedi fiyatı Şubat 2020’den bu yana yüzde 68’den fazla artarken, salgın sırasında yaklaşık 20.000 Amazon çalışanı Covid-19 ile sözleşme yaptı. Haziran ayında, New York’taki Amazon depo çalışanları, çalışma koşullarının hayatlarını riske attığını iddia ederek şirkete dava açtı.