Anasayfa Haber Galaxy S10 Serisi için Android 11 Güncellemesi Türkiye’de Yayınlandı

Galaxy S10 Serisi için Android 11 Güncellemesi Türkiye’de Yayınlandı

s10 android 11

Üst seviye akıllı telefonları için stabil sürüm güncellemelerini dağıtmaya başlayan Samsung,  Galaxy S10 serisi için stabil Android 11 ile One UI 3.0 arayüzünü getiren güncellemeyi Türkiye için de yayınladı.

Samsung’un Android 11 beta süreci, diğer üst seviye modeller gibi Galaxy S10 ailesi için de tamamlandı. Daha önce ertelenmesi beklenen yazılımın stabil sürümü 5 Ocak’ta İşviçre’de yayınlanmaya başlamış, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine gelmişti. Hatırlatmak gerekirse, Samsung Türkiye de Guncelmiyiz.com sitesinde Galaxy S10 ailesi için 1 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında güncellemenin yayınlanacağı duyurmuştu. Söz konusu güncelleme bugün nihayet yayınlandı.

Android 11 sürümü ile One UI 3.0 arayüzünü getiren güncelleme S10e için G970FOWO9EUA4, S10 için  G973FOXM9EUA4, S10+ için de G975FOXM9EUA4 CSC numarasına sahip.

galaxy s10 android 11

Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesi neler getiriyor?

Yeni güncelleme, Android 11 ile gelen özelliklerin yanı sıra, One UI 3.0 yeniliklerini de barındırıyor. Bunlardan bazıları; yenilenmiş bir UI tasarımı, daha iyi animasyonlar, sohbet balonları ve tüm stok uygulamalarda iyileştirmeleri barındırıyor. Ana ekran, kilit ekranı ve bu ekranın widgetları ile AOD (her zaman açık ekran) modu da iyileştirilmiş. Ayrıca, bildirimler açıkken konuşmak için özel bir bölüm ve özel bir medya oynatma aracı da yeni özellikler arasında.

one ui 3.0

Güncelleme ile telefonun performansı ve pil optimizasyonunda da iyileştirmeler yapılmış. Ayrıca, “Dijital Sağlık” ve “Ebeveyn Kontrolü” ile ilgili iyileştirmeler de güncellemenin bir parçası.

Son olarak, Samsung Türkiye tarafından açıklanan Samsung Android 11 Güncelleme Takvimi‘ne göz atabilir, sahip olduğunuz modelin güncelleme alıp almayacağını öğrenebilirsiniz.