Anasayfa Makale Darkmoon Faire Mini Set Oyuna Neler Getiriyor?

Darkmoon Faire Mini Set Oyuna Neler Getiriyor?

Geçtiğimiz ayın en ilginç noktalarından biri Blizzard’ın yeni ek paketi için daha fazla kart ekleyen mini bir seti yayınlaması oldu. Biz de Hearthstone’da bu mini eklentiyle neler değişmiş onlara göz attık.

Hearthstone uzun yıllardır dünyanın en popüler dijital kart oyunu olmaya devam ediyor. Ve benim gibi eski oyunlardansanız, ek paketlerin ne zaman geleceğini tahmin etmeye başlarsınız. Oyun genellikle yılda üç büyük güncelleme alır, ancak Blizzard son dönemde yeni etkinlikler, oyun modları ve kartlarla oyuna daha sık içerik eklemeye çalışıyor.

Bu aslında Hearthstone’a dinamizm katma ek paketlerin ardından ortaya çıkan “durağan meta” sendromu sonlandırılabiliyor. Her yeni kart destesi yeni yetenekler, yeni denge ve desteleri beraberinde getirdiği için, oyuncular yıl içinde metayı daha dinamik takip edebiliyorlar.

Darkmoon Races (Faire Mini Set) ile beraber gelen 35 yeni kart, Ashes of Outland’den Dormant keyword (oyundaki kartların kilit özellikleri), Scholomance Academy’den Spellburst ve Darkmoon Faire’deki Madness’ten Corruption dahil olmak üzere 2020’de çıkan üç genişletmeden pek çok farklı parçayı bir araya getirdi.

Yeni gelen 35 kart almak için yapmanız gerekenler her zamankiyle aynı. Ya oyunun dijital mağazası üzerinden desteler için para harcamanız, ya da topladığınız ‘dust’ larla kendiniz üretmelisiniz. Her yıl 100’ü aşkın kartla gelen ek paketlerin aksine, Darkmoon Races kartları çok daha hızlı üretilecek ve birçok yeni destede kendine yer bulacak gibi görünüyor. Zaten şu anda da oyunu metası Darkmoon üzerinden ilerlemeye devam ediyor.

Elbette yeni mini setin piyasaya sürülmesi, oyuna daha fazla para harcama anlamına gelebileceği için pek çok tartışmaya da konu oldu. Yine de Darkmoon Races, ister parayla alıyor olun, ister kendiniz üretin, son derece değerli kartlarıyla şu anda bile dikkat çekmiş durumda.

Yeni mini set ile beraber tek gördüğümüz şey yeni kartlar değil. Hearthstone aynı zamanda uzun zamandır sevilen macera modlarına sahip. 2 Şubatta aynı zamanda ücretsiz tek oyunculu yeni Kahramanlar Kitabı macerasını da oyuna eklendi. Bu yeni içerik, Anduin odaklanıyor ama o daha Stormhold Kralı olmadan çok öncesinde, genç bir prens olduğu döneme gidiyor.