Anasayfa Haber Starlink Kullanıcı Sayısı 10 Bini Geçti

Starlink Kullanıcı Sayısı 10 Bini Geçti

Starlink Kullanıcı Sayısı

Henüz beta sürecinde olan Starlink projesinin kullanıcı sayısı 10 bin barajını geçmiş durumda.

Elon Musk önderliğindeki özel uzay şirketi SpaceX, Starlink projesine ait kullanıcı sayısını paylaştı. Buna göre, Starlink kullanıcısı sayısı 10 bini aşmış durumda. Bu anlamda şirketin uydu bazlı küresel internet projesi ciddi bir eşiği aşmış oldu.

Starlink için ABD ve Avrupa ülkelerinde beta programına kayıtlar sürüyor. Beta süreci ise 2020 yılının Ekim ayında başlamıştı. Starlink Kit kurulum ücretinin ise 499 dolar ve aylık aboneliğin de 99 dolar olduğunu belirtelim. Bu ücret karşılığında elde edilecek hızlar ise 50 MB/s ve 150 Mb/s aralığında. Starlink internet hizmetinin ilk kullanıcı testleri de olumlu geçmişti.

Musk, Starlink projesinde uzaya göndereceği binlerce uydu ile dünyanın dört bir yanında hızlı ve ucuz internet hizmeti sunmayı hedefliyor. Tabii ki mevcut fiyatlar oldukça yüksek ancak servis tam olarak hayata geçirildiğinde fiyat düzenlemeleri yapılacaktır diye tahmin ediyoruz. Gönderilmesi hedeflenen internet uydusu sayısı ise 12 bin ancak şimdiye kadar binin üzerinde uydu gönderilebilmiş durumda.

Projenin tamamlanması için se 2027 yılı ön görülüyor.