Anasayfa Haber Ubuntu 20.04.2 LTS Çıktı

Ubuntu 20.04.2 LTS Çıktı

Ubuntu 20.04.2 LTS

Canonical, Ubuntu 20.04.2 LTS sürümünün yayınlandığını duyurdu.

Canonical tarafından Ubuntu 20.04 LTS için ikinci nokta sürümü olan Ubuntu 20.04.2 LTS‘nin kullanıma sunulduğunu duyuruldu. Diğer nokta sürümlerinde olduğu gibi Canonical tüm güvenlik ve yazılım güncellemelerini içeren yeni bir ISO oluşturmuş durumda. Ek olarak, daha yeni donanımların düzgün çalışması için en son donanım etkinleştirme yığınlarıyla da bu sürümle birlikte geliyor.

Ubuntu 20.04.2 LTS Desktop, Server ve Cloud ürünlerinin yanı sıra Kubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu MATE, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu Studio ve Xubuntu gibi diğer Ubuntu seçenekleri için de mevcut. Ubuntu indirme sayfasından ihtiyacınız olan sürümü bulup indirmeniz mümkün.

Ubuntu 20.04 LTS için ikinci güncelleme, geçen Nisan ayında Focal Fossa çıktığında gönderilen orijinal çekirdek olan Linux 5.4 yerine Linux 5.8 çekirdeği ile birlikte geliyor. Ubuntu Server kuranların ise varsayılan seçim olmadığı için yükleyici önyükleyicisi aracılığıyla yeni çekirdeği kullanmayı seçmesi gerekiyor.

Tüm Ubuntu LTS sürümlerinde olduğu gibi bu sürüm için de 2025 yılının ilk yarısına kadar 5 yıl boyunca güvenlik ve yazılım güncellemelerini bekleyebilirsiniz. Diğer seçenekler ise istisna kapsamında ve sadece 3 yıl boyunca destek alacaklar.

Geçtiğimiz günlerde ise IoT Cihazlar için Ubuntu Core 20 kullanıcılara sunulmuştu.