Anasayfa Haber Yasin “Nisay” Gök, Hile Gerekçesiyle Valorant’tan Uzaklaştırıldı

Yasin “Nisay” Gök, Hile Gerekçesiyle Valorant’tan Uzaklaştırıldı

Yasin Nisay Gök

Ünlü Valorant e-sporcusu Yasin “Nisay” Gök, bir yıl süreyle resmi Valorant yarışmalarından men edildi.

Yasin “Nisay” Gök, dereceli bir maçta hile yaptığı gerekçesiyle Riot Games tarafından 12 ay oyundan ve organizasyonlardan yasaklandı. Valorant Resmi E-spor hesabı, Riot Games’in oyuncu hakkında yaptığı resmi soruşturmayı neden göstererek, oyuncuya verilen yasağı bugün erken saatlerde duyurdu.

Yasin “Nisay” Gök ülkemizde oldukça sevilen bir profesyonel Valorant oyuncusu olarak kariyerine devam ederken, bu sabah saatlerinde açıklanan resmi duyuruyla Gök’ün bir yıllığına turnuvalardan uzaklaştırıldığı açıklandı. Oynadığı dereceli maçta hile kullandığı belirtilen Gök, TweetLonger’dan şöyle bir açıklamada bulundu:

“Selamlar,

VCT tarafından 12 ay boyunca resmi maçlardan banlanmış bulunmaktayım. Öncelikle bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim. Dikkat ederseniz rekabetçi bir maçta 3. parti bir yazılımın bulunduğu söyleniyor. Rekabetçi bir maçta Radiant olacağım diye hile açacak kadar salak biri değilim. Riot tarafından herhangi bir turnuva da böyle bir şeye rastlamadıklarını söylediler. Uzun bir süreçten geçtik ve Riot’la sürekli bir bilgi alışverişindeydik. Kendilerinden bize hangi 3. parti yazılımı kanıt gösterir misiniz dediğimizde, community baskısı altındayız ve göstermeyeceklerini söylediler. Bir önceki attığım tweetde rankımın düşürüldüğünü fakat hesabımın banlanmadığını görmüştünüz. Bu olaylardan sonra (community baskısı) hesabımı banlama gereği duymuşlar. Ben şahsen haksızlığa uğradığımı düşünüyorum, fakat elimden Riot gibi bir şirkete karşı bir şey gelmiyor.

Şüphe ve gündemde yaratılan konuşmalardan dolayı atılmış bir ban olduğu için sadece 12 ay. Eğer hile kullandığımı gerçekten tespit etmiş olsalardı, permanent bir ban uygulanır idi. Aklı başında olan herkes bilir ki, hile kullanmış birine 12 ay ban uygulanmaz.

Riot beni First Strike Türkiye sonrasında resmi olarak inceleyip bir şey bulamadıklarını da sundu. Bunların screenshotu vs. hepsi duruyor. Riot bana tespit ettikleri 3. parti yazılımın ne olduğunun kanıtını göstermesini talep ediyorum.

Elbette beni sevmeyen veya gerçekten hile açtığımı düşünen insanlar vardır/olacaktır fakat bana güvenen ve beni destekleyen kişilere şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım yakın zamanda bu duruma açıklık Riot tarafından gelir.

İlerisi için ne olacağını şimdilik bilmiyorum. Birkaç hafta kafamı dinleyip Riot’la görüşmelere devam edeceğim.

Teşekkürler.”

Valorant 

Son olarak, Gök’ün bu açıklamasından sonra Riot tarafından herhangi bir açıklama gelmediğini belirtelim.