Anasayfa Haber NVIDIA: Laptop Üreticileri RTX 30 Teknik Özellikleri Konusunda Şeffaf Olmalı

NVIDIA: Laptop Üreticileri RTX 30 Teknik Özellikleri Konusunda Şeffaf Olmalı

NVIDIA, dizüstü bilgisayar üreticilerinin RTX 30 serisi teknik özellikleri konusunda daha şeffaf olmasını istiyor.

NVIDIA artık yeni RTX 30 serisi grafik yongalarıyla dizüstü bilgisayar satan şirketlerin, insanların bekleyebileceği güç türü konusunda daha şeffaf olmasını istiyor. NVIDIA, The Verge’e, bu şirketlerin belirli saat hızı istatistiklerini ve toplam grafik gücünü ürün sayfalarında belirtmeleri gerekeceğini söyledi. Bu bilgiler, insanlara bir dizüstü bilgisayarın grafik potansiyeli hakkında bilmeleri gereken her şeyi, iyi ya da kötü olarak anlatmalı.

Öte yandan bir Nvidia sözcüsüne göre, “Max-Q artık GPU adının bir parçası olmadığı için, şirketler bu yongaların Max-Q varyantları olduğunu belirtmek zorunda kalmayacaklar.” Aksine, Max-Q artık yalnızca RTX 30 serisi grafik yongasına sahip bir dizüstü bilgisayarın Whisper Mode 2, Dynamic Boost 2 ve Advanced Optimus gibi verimlilik özellikleriyle birlikte geldiğini bildirmek için kullanılıyor. Daha önce, Max-Q markasını görmek, belirli saat hızlarını bilmek zorunda kalmadan bir dizüstü bilgisayarın genel performansını belirlemeyi kolaylaştırıyordu.

Nvidia’nın artık şirketlerin bu hayati bilgileri pazarlama materyallerinden saklamasına izin vermediğini görmek cesaret verici. İnceleme yapanların ve erken benimseyenlerin spesifikasyonları rapor etmesini beklemek zorunda kalmadan tüketicilerin bilinçli bir satın alma yapmalarına yardımcı olmak için bu gelişme yeterli olmalı.

Şirketler, bu özellikleri paylaşarak, tüketicilerin bazı durumlarda MSI’nın GP66 Leopard’ındaki RTX 3070’in MSI GS66 Stealth’teki bir RTX 3080’den daha iyi performans göstermesinin nasıl mümkün olduğunu anlamalarını çok daha kolay hale getirebilirler. Max-Q markası artık bir grafik yongasının güç yeteneklerini ifade etmediğinden, saat hızında şeffaf olması ve ne kadar güç tüketebileceği her zamankinden daha önemli.

NVIDIA Laptop RTX 30 Özellikleri
Nvidia artık şirketlerin dizüstü bilgisayar ürün sayfalarında saat hızını ve gücü paylaşmasını gerektiriyor.

Bir Nvidia sözcüsü The Verge’e, “OEM’lerden ürün sayfalarını her GeForce dizüstü bilgisayar için Max-Q teknolojisi özellikleriyleve ayrıca bu sistemden beklenen GPU performansını ileten saat frekansı ve güç bilgisiyle güncellemelerini istiyoruz” dedi.

Nvidia, Asus da dahil olmak üzere üreticilerin bu bilgileri paylaşmaya başladığını söylüyor. Yakında çıkacak bazı modellere (ve şu anda piyasada bulunanlara) ilişkin özelliklerin kullanıcılara sunulmasının ne kadar sürdüğünü göreceğiz.