Anasayfa Haber Debian 10.8 Yayınlandı

Debian 10.8 Yayınlandı

Debian 10.8

Debian 10.8, yeni yazılım yamaları ve güncellemeler ile birlikte geliyor.

The Debian Project, kararlı dağıtımı Debian 10 için sekizinci güncellemesi olan Debian 10.8 sürümünün çıktığını duyurdu. Geliştiriciler, ek güncellemenin Debian 10’un yeni bir sürümünü oluşturmadığını, yalnızca içerdiği bazı paketleri güncellediğinin altını çiziyor. Bu anlamda eski medyayı atmaya gerek olmadığı ve kurulumdan sonra paketlerin güncel bir Debian bağlantısı kullanılarak mevcut sürümlere yükseltilebileceği ifade ediliyor.

Debian 10.8 ile güncellemeler alan bazı paketler arasında Firefox ESR, Chromium, Flatpak, VLC, Linux çekirdeği, OpenSSL, X.Org, APT ve Thunderbird bulunuyor. Ek olarak, NVIDIA grafik sürücüleri de bir hizmet reddi sorununu çözen daha yeni bir sürüm ile güncelleniyor.

Debian 10 ilk olarak 6 Temmuz 2019 tarihinde piyasaya sürüldü ve 2024 yılına kadar uzun vadeli destek alacak şekilde planlandı. Debian’ın her yeni sürümü iki yılda bir geliyor ancak lansman tarihleri kesin olarak belirlenmiş değil. Eğer herhangi bir gecikme olmazsa, Debian 11 da bu yıl gelecek. Debian 10 ise 18 Temmuz 2021 tarihine kadar ana Debian güvenlik ekibi tarafından sürdürülen Debian 9 ile birlikte eski stabil statüsüne indirilecek.

Daha önce Debian 13 sürümünün ise bir Oyuncak Hikayesi karakteri olan Trixie olarak anılacağı ortaya açıklanmıştı.