Anasayfa Haber 7 Ekranlı Laptop: Aurora 7

7 Ekranlı Laptop: Aurora 7

Üçten fazla ekrana sahip bilgisayardan çok daha fazlasına ihtiyacı olanlar için geliştirilen Aurora 7, farklı bir deneyim sunuyor.

Expanscape, yedi ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar olan Aurora 7 prototipini geliştirdi ve ilgilenen müşteriler için satmaya bile başladı. Donanım ve tasarım kısmında alışılmışın dışında bir kullanımla birlikte gelen bu bilgisayara dilerseniz daha yakından bakalım.

Aurora 7 prototipi, 4K çözünürlüğe sahip dört 17.3 inç monitör (ikisi yatay, ikisi dikey modda) ve ayrıca 1920 x 1200 çözünürlüğe sahip üç yardımcı 7 inç ekranla birlikte geliyor. Tüm monitörler, birincil kasadan katlanabilme mekanizmasına sahip. Bu da onu bir transformatör yapısına getiriyor ve pratiklik sağlıyor. Ekranları kullanmak için ekstra herhangi bir montaj da gerektirmiyor. Sistemin tamamı yaklaşık 12 kilogram ağırlığında olduğundan dolayı taşıması da pek kolay sayılmaz. En azından standart bir dizüstü bilgisayarda kullanmak için 7 adet harici ekranı taşımaktan çok rahat olduğu yadsınamayacak bir gerçek.

Aurora 7
Aurora 7 Katlanabilme Şekilleri

Coronavirus pandemisi nedeniyle, evden çalışan çoğu kişi için birden fazla ekran kurulumları ihtiyaç haline geldi ve halihazırda çeşitli işler için yaygın olarak kullanılıyor. Evde veya ofiste çoklu monitör kurulumu yapmak oldukça kolay. Dizüstü bilgisayarlara da harici ekran takmak mümkün fakat bazı kullanıcılar için karmaşaya sebep olabiliyor. İşte Aurora 7 de dizüstü bilgisayarını çoklu monitörle kullanan kişilerin yaşayacağı sorunları en aza indirgemek için tasarlandı.

Expanscape’in Aurora 7 prototip dizüstü bilgisayarı, geleneksel olarak çok ekranlı PC’ler kullanan, ancak bazen bu donanımları hızlı bir şekilde taşıması veya yerini değiştirmesi gerekliliği içindeki çalışma ortamları için tasarlanmış. (Güvenlik operasyon merkezleri, veri bilimcileri, içerik oluşturucular gibi.) Haliyle böyle bir kullanıcı kitlesine hitap eden bir bilgisayarın özelliklerinin de üst düzey olması beklenir.

Aurora 7

Aurora 7 dizüstü bilgisayarının dahili donanım tarafına bakacak olursak, kullanıcıları Intel Core i9-9900K işlemcisi karşılıyor. Ardından Nvidia’nın GeForce GTX 1060 grafik kartının eşlik ettiği bu sistemde; 64GB DDR4-2666 bellek, PCIe GEN 3.0 portuna bağlı toplamda iki adet 1.5TB M.2 SSD, 2.5 inç 1 TB MLC SSD ve 2 TB 7200RPM Sabit Disk bulunmakta. Bu özelliklerin yanında Aurora 7; Bluetooth, GbE, Wi-Fi ve USB dahil olmak üzere tüm modern bağlantı teknolojilerine de sahip. Expanscape, cihazın kasası oldukça geniş bir yapıda olduğundan, ilerleyen prototiplerde AMD’nin Ryzen 9 3950X veya Intel’in Core i9-10900K işlemcilerine de bu bilgisayarda yer verebileceğini açıkladı.

Aurora 7’nin etkileyici özellikleri arasında iki dahili pil dikkat çekiyor. Birincil dahili batarya 82 Wh kapasiteye sahip ve sisteme güç sağlamakla görevli. İkincil dahili pilin ise 148Wh kapasitesi var ve ekranlara güç sağlamak için kullanılıyor. Tüm sistem için pil ömrü yaklaşık 2 saat 20 dakika, ancak yüksek yük altında bahsedilen pil ömürden daha az bir kullanım sunabileceği de belirtiliyor.

Teknik olarak, Expanscape’in yedi ekranlı Aurora 7 modeli, ticari ürün gibi görünmeyen veya hissettirmeyen yapıdaymış gibi dursa da şirket bu cihazı, satın almak isteyen müşterilerle yüksek ücretlerle sözleşme yapıp siparişe göre üretebiliyor.