Anasayfa Haber DLSS Rakibi AMD FidelityFX Super Resolution İlkbaharda Gelebilir

DLSS Rakibi AMD FidelityFX Super Resolution İlkbaharda Gelebilir

AMD FidelityFX Super Resolution

NVIDIA DLSS teknolojisine yanıt olması beklenilen AMD FidelityFX Super Resolution ile randevu yaklaşıyor gibi gözüküyor.

AMD FidelityFX Super Resolution olarak bilinen ve NVIDIA DLSS için yanıt niteliğinde olacak teknolojinin bu baharda gelmesi bekleniyor. Prohardver‘ye göre AMD çözümü, en yeni RDNA 2 GPU destekli Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarında çalışan oyunlarda kare hızlarını artırmaya yardımcı olmak için yapay zeka destekli makine öğrenimi kullanıyor.

AMD, Radeon RX 6000 serisinin lansmanı sırasında FidelityFX Super Resolution olarak adlandırılan DLSS rakibi teknolojisi hakkında ilk detayları paylaşmıştı. Şirket, teknolojinin geliştirilme aşamasında olduğunu ve oyunlarda uygulanması için oyun geliştiricileriyle iş birliği yaptıklarını söylemişti.

NVIDIA, Turing tabanlı GeForce RTX 20 serisi piyasaya sürüldüğünde, yapay tabanlı süper örnekleme teknolojisiyle 2018 yılında önemli bir başlangıç ​​yaptı. DLSS 1.0 sunulmuş olsa da özelliği kullanan pek oyun olmaması ve kullanıcılar etkileyici performans kazanımları görürken bunların çok bulanık olan görüntü kalitesi kaybına sebep olması tepki çekmişti. Neyse ki bu durum zamanla değişti ve DLSS 2.0, doğal çözünürlükle neredeyse benzer görüntü kalitesini korurken, hala etkileyici kazançlarla özelliğin gerçek biçimini gösterebildi. Özellik, The Medium ve Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda önemli güncellemeler gösterdi ve tek bir grafik kartında 8K çözünürlükte oyun oynamanın etkinleştirilmesi sağlandı.

DLSS’nin yarattığı fark, NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarını AMD’nin Radeon RX 6000 serisinin önüne geçiriyor. Öte yandan AMD’nin çözümünün resmi lansmanı ile durumlar değişebilir. AMD’nin Mart 2021 civarında iki büyük güncellemeyi içeren büyük bir Adrenaline Radeon sürücü sürümü yayınlamayı da planladığı ifade ediliyor. Bu güncellemeler ise FidelityFX Super Resolution’ın eklenmesi ve Radeon Boost için bir güncelleme olacak. Şirketin sürücülerini hala Radeon Software Adrenalin 2020 Edition olarak çıkarttığını hatırlatalım.