Anasayfa Haber ASUS ROG Phone 5, Geekbench Platformunda Gözüktü

ASUS ROG Phone 5, Geekbench Platformunda Gözüktü

ASUS ROG Phone 5 Geekbench

ASUS ROG Phone 5, Snapdragon 888 ve 16 GB RAM ile Geekbench listelemesinde ortaya çıktı.

ASUS ROG Phone 5 oyun telefonunun Çinli TENAA ve 3C makamlarından alınan onaylara bakılırsa, yakında tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte ASUS ROG Phone 5, Geekbench veritabanında da kendisini göstermiş durumda.

Geekbench’te ASUS_I005DA model numarası ile yer alan cihazın Qualcomm Snapdragon 888 mobil platformunu kullandığı gözüküyor. Çipset lahaina kod adına sahipken 16 GB RAM ile eşleştirilmiş. Cihazın Android 11 işletim sistemi kullanıyor olması da diğer detaylardan. Cihaz tekli çekirdek testinde 1.125 puan ve çoklu çekirdek testinde 3.714 puan almayı başarmış. Bu arada, Aralık ayında cihazın 8GB RAM’li bir sürümünün Geekbench’te görüldüğünü hatırlatalım.

Oyun telefonunun TENAA listesi, boyutlarının 172.834 x 77.252 x 10.29 mm olduğunu ve 6.78 inçlik devasa bir ekrana sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yüksek yenileme hızı desteğine sahip bir OLED panele sahip olacağı da söylentiler arasında. ROG Phone 5, 6.000 mAh çift hücreli batarya ile desteklenecek. Ayrıca 3C sertifikası, 65W hızlı şarj desteği ile gelebileceğini ortaya koyuyor.

ROG Phone 5’in şimdiye kadar ortaya çıkan görüntüleri ise arkasında ikinci bir ekran bulunduğunu gösteriyor. Optimize edilmiş bir oyun deneyimi için de Tencent Games ile ortaklık da söz konusu gibi gözüküyor. Cihazın 64 megapiksel üçlü kamera sistemine sahip olması da muhtemel.

ASUS tarafından ROG Phone 5’in çıkış tarihi henüz onaylamadı. İddialar ise cihazın 12 Şubat tarihine denk gelen Çin Yeni Yılı’ndan sonra Çin’de piyasaya sürüleceği yönünde. Bu anlamda telefon bu ayın sonunda veya Mart başında piyasaya çıkabilir.