Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon X65 5G Modem-RF Sistemi Tanıtıldı

Qualcomm Snapdragon X65 5G Modem-RF Sistemi Tanıtıldı

Qualcomm Snapdragon X65

Qualcomm’un yeni Snapdragon X65 5G Modem-RF sistemi 10 Gbps hızı aşabiliyor.

Qualcomm yeni nesil 5G Modem-RF sistemini duyurdu. Şirketin dördüncü nesil 5G modemi Qualcomm Snapdragon X65 daha önceki Snapdragon X50, X55 ve X60 modemlerin ayak izlerini takip ediyor.

Snapdragon X65 birkaç önemli yeni özellik sunuyor. Öncelikle modem, 10 Gbps hızlarını aşabilen ilk 5G modem olmayı vadediyor. Bu oldukça büyük bir başarı olsa da, tüketicilerin büyük çoğunluğunun hala 1 Gbps hızlarına bile yaklaşamadığını ve hatta iç mekandayken daha azını alabileceğini belirtmekte fayda var. Qualcomm’un öne sürdüğü diğer bir şey de X65’in ilk 3GPP sürüm 16 modem-RF sistemi olması.

Qualcomm, Snapdragon X65’in yükseltilebilir bir mimariye sahip olduğunu ifade ediyor. Bu anlamda modem-RF sisteminin geleceğe dönük veya en azından olabildiğince iyi olması gerekiyor. Bu planla şirket, yazılım güncellemeleriyle birlikte yeni 3GPP Sürüm 16 özelliklerini kullanıma sunabilir.

Qualcomm Snapdragon X65 5G Modem-RF

Ürün ayrıca dördüncü nesil mmWave anten modülünü içeriyor. Daha yüksek iletim gücünü destekleyen anten modülü ayrıca yeni n259 (41GHz) bandını destekliyor. Qualcomm, anten ayarı için yapay zekayı kullandığını ve bunun el tutuşlarını tespit etme doğruluğunu artırmak gibi şeyler yapacağını söylüyor; mmWaves’in elinizden ya da hiçbir şeyden geçemediğinin de altını çizelim.

Snapdragon X65, PowerSave 2.0 ve Smart Transmit 2.0 gibi diğer teknolojileri de içeriyor ve bunlardan ikincisi artan yükleme hızlarıyla ilgili. Yükleme hızlarıyla ilgili sorunların çoğu, 5G antenin arkasında, telefonunuzun antene geri sinyal gönderdiği zamandan çok daha fazla güç olması. Artık downlink için multi-gigabit hızlarında olduğumuz için uplink’e ayak uydurmanın uzun süre için zorlu bir yarış olacağı paylaşılıyor.

Qualcomm, hem Snapdragon X62 hem de Snapdragon X65 5G Modem-RF Sistemlerinin örneklerinin müşterilere sunulduğunu ve bunları kullanan cihazların 2021 yılının sonlarında piyasaya sürülmeye başlayacağını söylüyor.