Anasayfa Haber EA, Glu Mobile’ı Satın Alıyor

EA, Glu Mobile’ı Satın Alıyor

electronic arts

EA, mobil oyun geliştiricisi Glu Mobile’ı 2.4 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor.

Electronic Arts, Kim Kardashian: Hollywood gibi tanınmış oyunların geliştiricisi olan Glu Mobile’ı satın almaya karar verdi. Video oyun şirketi, 2.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. Belirtilen miktar, Glu Mobile’e nakit şeklinde tek seferde ödenecek. EA İcra Kurulu Başkanı Andrew Wilson, Glu Mobile’ın dünyada en hızlı büyüyen mobil oyun geliştiricisi olduğuna inandıkları için bu satın alımı istediklerini açıkladı.

Şirket, Glu Mobile’ın satın alınması ile mobil işinin boyutunu ikiye katlamış oluyor. Ayrıca portföyünü de genişletiyor. Glu Mobile, Kim Kardashian: Hollywood oyununa ek olarak, Diner Dash: Adventures, Britney Spears, Nicki Minaj, Jason Statham ve Gordon Ramsay gibi diğer ünlü oyunları da geliştirmesiyle tanınıyor. Glu’nun bu oyunları, EA’in de daha önce takip etmeye devam etmek istediğini söylediği bir iş modeli olan, çoğunlukla mikro ödemeli oynaması ücretsiz oyunlar. EA, mikro ödemeli ücretsiz oyunlara oldukça önem veriyor çünkü bu oyunları büyük bir gelir kaynağı olarak görüyor.

glu mobile

Satın alımın gerçekleşmesiyle Glu Mobile ve 800 çalışanı bağımsız çalışmaya devam edecek. Ancak kendi projelerinin yanı sıra, EA’in de fikri mülkiyetine dayalı çalışmalar geliştirecekler. Ayrıca, oyunlarının kullanıcılarını artırmak için de EA’in pazarlama tekniklerinden ve küresel varlığından yararlanacaklar. Wilson, Glu’nun başarısına rağmen henüz büyük bir uluslararası erişime sahip olamadığını ve EA’in bu noktada şirketin büyümesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Son olarak, EA ve Glu Mobile ortaklığının sonucunda ne tür oyunlara kavuşacağımız merak konusu. Ancak, kaliteli mobil oyunları görmeyi beklediğimizi belirtelim.