Anasayfa Haber CD Projekt RED’den Çalınan Kaynak Kodları Satıldı

CD Projekt RED’den Çalınan Kaynak Kodları Satıldı

CD Projekt RED

CD Projekt RED’in fidye yazılımı ile ele geçirilen kaynak kodları satıldı.

CD Projekt RED‘in siber saldırıya uğramasının ardından Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3′ün yayınlanmamış versiyonuna kadar birçok kaynak kodu bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmişti.

Geliştirici stüdyonun kendisi ile iletişime geçmesini talep eden bilgisayar korsanları, bu kaynak kodlarını da 1 milyon dolardan açık attırmaya sunmuştu. Ayrıca korsanlar 7 milyon dolara tüm kodları direkt satacağını da belirtmişlerdi. Yaşanan bu gelişmeler oyun sektörüne damgasını vururken oyunun ele geçirilen kaynaklar kodlarının satıldığı açıklandı. 

Şimdilik, kodlarının kime veya ne kadara satıldığı bilinmiyor. Ancak konuyla ilgili yayınlanan rapora göre kodların ciddi bir ücrete satılığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra kodları satın alan kişi için de tekrar satamayacağı şartı koşulduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yaşanan bu olaylar hakkında henüz CD Projekt RED cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. Geliştirici stüdyonun bu olaylar ile ilgili bir detaylı bir açıklama yayınlaması bekleniyor.