Anasayfa Haber Mastercard, 2021’de Kripto Para Birimlerini Destekleyecek

Mastercard, 2021’de Kripto Para Birimlerini Destekleyecek

Bitcoin değeri

Finans firmaları kripto para birimlerine ısınıyor. Mastercard, 2021’de kripto para birimlerini kendi ağında desteklemeye başlayacak.

Mastercard, bu yıl seçili kripto para birimlerini doğrudan kendi ağında desteklemeye başlayacağını açıklayarak, şu anda “kripto ve ödemelerin geleceği” için hazırlandığını söyledi. Finansal hizmetler şirketi, başlangıçta hangi dijital varlıkları benimseyeceğini belirtmedi, ancak hangilerini benimsemeyi seçecekleri konusunda “çok düşünceli” olacaklarını söyledi.

“Kripto para birimleriyle ilgili felsefemiz basit: Bu tamamen seçimle ilgili. Mastercard’ın buradaki amacı kripto para birimlerini kullanmaya başlamanızı önermek değil. Ancak, müşterilerin, tüccarların ve işletmelerin dijital değerlerini -geleneksel veya kripto- istedikleri gibi taşımalarını sağlamak için buradayız. Bu sizin seçiminiz olmalı, sizin paranız.”

Mastercard, ağına hangi kripto ekleyeceğini düşünürken dört anahtar öğe aradığını söyledi. Gizlilik ve güvenlik, sıkı uyum protokolleri gibi çok önemliyken “yasa dışı faaliyetleri ve ödeme ağlarındaki aldatmacayı ortadan kaldırmayı amaçlayan bir gereklilik olan Müşterinizi Tanıyın” da bu kriterler arasında. Dijital varlıklar, kullanıldıkları yerde yerel yasa ve düzenlemelere de uymalı ve son olarak, “insanların yatırım yapmak yerine harcama için bir araçta ihtiyaç duydukları istikrarı sunmaları” gerekecek.

Geçen yılın sonlarında PayPal, kullanıcıların kendi platformunda “dört büyük” kripto para birimini satın almalarına, tutmalarına ve satmalarına izin vermeye başladı: Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash. Mastercard’ın bu para birimleriyle de ilgileneceği düşünülebilir ama bunu sadece zaman gösterecek.

Mastercard, kripto desteğinin çok fazla çalışma gerektiren büyük bir değişiklik olduğunu ve bu nedenle 2021 dışında belirli bir tarih belirlemediğini söyledi.

İlgili bir haberde, Bank of New York Mellon Perşembe günü Mike Demissie tarafından yönetilecek yeni bir dijital varlıklar biriminin kurulacağını duyurdu. Ekip “şu anda, kripto para birimleri de dahil olmak üzere geleneksel ve dijital varlıklar için endüstrinin ilk çok varlıklı dijital saklama ve yönetim platformu olmak üzere tasarlanmış, müşteriye dönük bir prototip geliştiriyor”.

Mastercard’ın bu yıl ağında kripto para birimlerini destekleme sözü, büyük finans firmaları arasında dijital para birimlerinin artan kabulünün en son göstergesi. Tüketici benimsemesi ortadan kalktığı ve düzenleyici engeller her şeyi rayından çıkardığı sürece, gelecek dijital para birimleri için çok parlak olabilir gibi görünüyor. Tabi bunda elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kripto para biriminin değerini rekor seviyelere gönderen 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı açıklamasının da etkisi var.