Anasayfa Haber TikTok, Yemek Tarifi İçeriğini Zenginleştirmek İstiyor

TikTok, Yemek Tarifi İçeriğini Zenginleştirmek İstiyor

tiktok süre limiti

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından TikTok, eğlence içeriklerinin dışında yararlı videoları da bünyesinde barındırmaya teşvik etmek için çalışmalara başladı.

Tiktok, kısa süreli eğlence temalı videolarıyla dolu bir sosyal medya platformu olarak büyümeye devam ederken yeni bir karar aldı. Özellikle son günlerde mecrada artan yemek tarifi videoları sonucu yönetim, kullanıcılara kolaylık sağlaması açısından yemek tarifi videolarının yazılı olarak çeşitli kartlarla da gösterileceğine karar verdi. Bu sayede içeriklerin, eğlenceden çok faydalı bir hale dönüşmesi ve kullanıcıların daha fazla uygulamada vakit geçirmesi hedefleniyor.

İster YouTube ister TikTok olsun, herhangi bir içerik akışı platformu, çeşitli uygulamaların yeteneklerini kendi uygulamalarına entegre etmeye odaklanmak zorunda kalacak. Bu zorunluluğun nedeni, potansiyel olarak kullanıcıların sitede kalmak istemesini büyük ölçüde arttırmak. Bu da haliyle sosya medya devlerine büyük kar sağlıyor. Bu bağlamdan yola çıkarak TikTok, tarif uygulaması Whisk ile işbirliği yaparak yemek videolarında olan etkileşimi arttırmak ve kullanıcılara pratiklik sağlaması açısından farklı bir yeniliğe imza attı. Bu yeniliğe göre, TikTok’ta bulunan yemek temalı videolara isteğe bağlı olarak o yemeğin tarifini yazılı olarak gösteren kartlar eklenebilecek. Burada da Whisk’in alt yapısından faydalanılacak.

TikTok

Yemek pişirme ve yemek konulu içerikler, günümüzde her tür video akış platformunda son derece popüler. TikTok da son zamanlarda olağanüstü bir yükseliş görüyor, ancak kendisini daha ciddi ve yarara dayalı video akış konumu olarak düzenlerse şimdi olandan çok daha fazla kullanıcıya ulaşabilir ve saygınlığı artabilir. Belki de atılan bu yemek tarifi kartları adımıyla TikTok’ta yeni değişimlerin kapısı aralanmış olacak.