Anasayfa Haber Google Chrome, Bazı Eski İşlemcilerde Çalışmayacak

Google Chrome, Bazı Eski İşlemcilerde Çalışmayacak

Google Chrome, Bazı Eski İşlemcilerde Çalışmayacak

Chromium geliştirme ekibi, Google Chrome’un bazı eski x86 işlemcilerde artık çalışmayacağını açıkladı.

Google, kısa bir süre önce yapmış olduğu duyuruyla beraber bazı eski x86 işlemcilerin Chrome 89 ve gelecek sürümleri desteklemeyeceğini açıkladı. Chromium geliştirme ekibi tarafınca yapılan açıklamadaysa SSE3 kullanmayan işlemciler için de desteğin kesileceği söyleniyor.

Geliştirme ekibinin açıklamasını göz önünde bulunduracak olursak, Intel Core 2 Duo ve AMD Athlon 64’ten daha eski işlemcilerin artık tarayıcıyı kullanamayacağını görmekteyiz. Bu da 15 yaşından büyük işlemcilerin tarayıcının güncel sürümünü çalıştıramayacağı anlamına geliyor.

Google Chrome
Google Chrome

Bunun yanı sıra Google şimdilik eski nesil işlemciler için desteğin neden kaldırıldığı hakkında herhangi bir detaylı açıklamada bulunmadı. Ancak konuyla ilgili paylaşılan raporlara göre Google’ın bu desteği sonlandırmasındaki en büyük neden ise, eski işlemcilerin yeni güncelleme sonrasında minimum gereksinimleri karşılamadığı olarak gösteriliyor.

Aynı zamanda yakın zaman içerisinde yayınlanacak olan bu güncelleme sonrasında gözle görülür bir performans iyileştirilmesinin de yapılacağına dikkat çekiliyor.