Anasayfa Haber Bülten Philips 242B1G Satışa Çıkıyor

Philips 242B1G Satışa Çıkıyor

Philips 242B1G

Philips 242B1G, kullanım kolaylığı, Full HD IPS paneli ve yeni bir güç tasarruf teknolojisiyle geliyor.

Philips 242B1G, enerji verimli tasarımı sayesinde enerji tasarrufu sağlıyor. Yeni monitör daha az enerji tüketirken, parlaklığı ve rengi koruyan yeni bir LED arka aydınlatma teknolojisi de kullanıyor. Ayrıca monitör PowerSensor, LightSensor ve 0 Watt güç tüketimine kadar düşüren hard power düğmesi gibi bir dizi güç tasarruf teknolojileri ile de donatılmış.

Philips 242B1G

PowerSensor, zararsız kızıl ötesi sinyaller ile kullanıcının orada bulunup bulunmadığını tespit ederek monitörün parlaklığını otomatik olarak azaltır ve böylece %80’e kadar enerji maliyeti tasarrufu sağlar. LightSensor teknolojisi, ortamdaki ışığın yoğunluğunu ölçer ve ekran parlaklığını ona göre ayarlar. Bu monitörü, kullanıcının karbon ayak izinin azaltılması konusunda özellikle etkili kılan bir başka özellik de, Zero Power düğmesidir. 0 Watt düğmenin kapatılması ile, kullanıcılar monitörlerini AC gücünden tamamen kesebilirler ve böylece sıfır güç tüketimi sağlanır.

Çevre dostu monitör

Çevreye gerçekten duyarlı kullanıcılar, karbon ayak izlerini etkili bir biçimde azaltmak ve döngüsel tüketimi teşvik etmek için çevre dostu ve sürdürülebilir malzemeler talep ederler. İşte bu model, onlar için bir seçenek. %85 oranında tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastiklerden oluşan ve TCO Certified Edge’e sahip Philips 242B1G, çevreye verilen etkiyi en aza indirmek için cıva, halojen ve PVC/BFR gibi zararlı maddelerden tamamen arındırılmış. Ayrıca tüm ambalaj malzemeleri hem %100 geri dönüştürülmüş. Ayrıca ekran da EnergyStar 8.0, EPEAT1 ve RoHS gibi büyük uluslararası standartları karşılıyor.

Philips 242B1G yüksek üretkenlik ihtiyaçlarını yerine getiriyor. Güzel renkler ve keskin görüntüler için Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlüğe sahip bir IPS paneline sahip. Bu da modeli, %102 sRGB gam kapsamı sayesinde, fotoğraf düzenlemeden internet taramasına ve renk doğruluğu ve tutarlı bir parlaklık gerektiren profesyonel uygulamalara kadar pek çok görev için ideal bir seçenek kılıyor. IPS ekranları ayrıca 178/178 derecelik geniş görüntüleme açılarını da mümkün kılarlar, bu da tek bir ekran üzerinde takım halinde çalışırken özellikle faydalıdır. 242B1G modelinin de 75 Hz yenileme hızı, 60 Hz’lik sıradan ofis ekranlarından %25 daha fazlası anlamına geliyor. Bu da ekranda hareketli nesneler varken daha akıcı bir görüntü demek. Philips 242B1G ayrıca bir USB hub ile de donatılmış, ayrıca biri akıllı telefonların ve benzer cihazların hızlı şarjını destekleyen dört USB 3.2 portuna da sahip.

Monitör, LowBlueModu modu ile zararlı kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltıyor, FlickerFree ise parlaklığı düzenleyip daha rahat bir izleme için titreşimi azaltıyor. EasyRead ise kağıt gibi bir okuma deneyimi için sunulanları tamamlıyor.

Philips’in 242B1G monitörü, 253 USD tavsiye edilen perakende fiyatından Şubat ayından itibaren piyasada bulanabilecek.