Anasayfa Haber Apple, 6G İçin Çalışmalara Başladı

Apple, 6G İçin Çalışmalara Başladı

Apple 6G

Apple şimdiden 6G teknolojisi için kolları sıvamış durumda.

Apple, 6G teknolojisi üzerinde çalıştırmak üzere mühendis işe alacağını gösteren birden fazla iş ilanı yayınladı. Şirket bu anlamda yeni nesil kablosuz teknolojisi için Qualcomm gibi ortaklara güvenmek yerine teknoloji için şirket içerisinde de ilerlemek istiyor gibi gözüküyor. Bloomberg tarafından ilk tespit edilen iş ilanları ise, Kablosuz Araştırma Sistemleri Mühendisi – 5G/6G ve RAN1/RAN4 Standartları Mühendisi gibi başlıklar içeriyor.

İlanda, “PHY/MAC/ L2/L3 katmanlarına vurgu yaparak radyo erişim ağları için yeni nesil (6G) kablosuz iletişim sistemlerini araştıracak ve tasarlayacaksınız. 6G teknolojisi konusunda tutkulu endüstri/akademik forumlara katılın ve 6G teknolojisi ile ilgili gelecekteki 3GPP RAN çalışma öğelerine katkıda bulunun.” ifadeleri dikkat çekiyor.

Apple, geçtiğimiz yılın sonlarında iPhone 12 serisinden ilk 5G iPhone akıllı telefonlarını tanıttı. Bu cihazlarda Qualcomm modemler kullanılmıştı. Son dönemde ise Apple’ın kendi modemlerini tasarlamayı planladığını söyleniyor. Bu sayede Apple, Qualcomm bileşenlerini gelecekteki telefonlardan çıkarabilir. Bildiğiniz üzere benzer durumla yeni Mac modellerinde karşılaştık. Şirket artık Intel yongalar yerine kendi Apple M1 işlemcilerini kullanmaya başlamış durumda.

Apple kısa süre önce LG ve Google gibi diğer şirketlerle Next G Alliance endüstri grubuna katıldı. Böylece yeni ortaya çıkan ve henüz uzun yıllar tüketicilere ulaşması beklenmeyen 6G’nin özelliklerini tanımlamak için birlikte çalışıldı. 6G’nin zaman çizelgesi, teknik özellikleri veya özellikleri hakkında ise henüz herhangi bir ayrıntı yok.