Anasayfa Haber Bitcoin, 50 Bin Dolar Psikolojik Seviyesini Aştı

Bitcoin, 50 Bin Dolar Psikolojik Seviyesini Aştı

Bitcoin Fiyatı

Dijital para birimi Bitcoin, 50 bin dolar seviyesine gelerek şimdiye kadarki en yüksek miktarına ulaşmış oldu.

Bitcoin, kripto paraların oldukça ilgi gördüğü bu dönemlerde, ortaya çıkışından bu yana ulaştığı en yüksek seviyeyi güncelleyerek yeni bir rekor kırdı. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, geçen haftanın en iyi seviyesinde bir süre kaldıktan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin böylelikle, 50.000 $ seviyesinin üstüne çıkarak en değerli kripto para birimi olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Bitcoin fiyatları bir ara kripto paranın gözden düşmesiyle iyice gerilemişti. Ancak yeniden yükselişe geçen kripto para, son 1 senede değerini 5 katına çıkardı. 2021 yılında ise yüzde 67’lik bir artış gösterdi. Bitcoin, 27 Ocak’ta 30.000 $ seviyesini görmüştü. Bu tarihten itibaren dalgalı bir grafik çizen kripto paranın değeri bugün itibariyle en yüksek seviyesine ulaştı. Böylelikle kripto para, 20 günlük süre içerisinde yüzde 66 oranında bir değer kazanmış oldu.

Tesla Bitcoin

Bitcoin’in bu önlenemez yükselişinde Elon Musk’ın etkisinin çok büyük olduğunu söylemek mümkün. Zira Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, Bitcoin’e 1.5 milyar dolarlık bir yatırımda bulunmuştu. Bu yatırımın neticesinde kripto para her geçen gün değerini artırmaya devam ediyor. Ayrıca bazı ABD’li şirketler de müşterileri arasında kripto para kullanımını yaygınlaştırarak, Bitcoin ve benzerlerine yardımda bulunmuş oldu. Böylelikle kripto paralar tekrardan yüksek fiyatlara ulaşıyor ve gün geçtikçe değerlerine değer katıyor.

Ayrıca yatırımlar bahsettiğimiz şirketlerde de sınırlı kalmayacak gibi gözüküyor. Çünkü ABD’nin önde gelen şirketlerinden Morgan Stanley de Bitcoin’e yatırım yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bu yatırımlar ile beraber Bitcoin’in yeni rekorlara doğru ilerlediğini söyleyebiliriz.

Son olarak, güncel Bitcoin değerinin 52.800 dolar olduğunu ve bunun 368.000 TL’ye denk geldiğini belirtelim.