Anasayfa Makale Huawei FreeBuds Pro Kulaklıkların Öne Çıkan Özellikleri

Huawei FreeBuds Pro Kulaklıkların Öne Çıkan Özellikleri

Huawei FreeBuds Pro özellikleri ve fiyatı

Geçtiğimiz aylarda Huawei FreeBuds Pro kulaklıkların incelemesini yapmıştık. Bu makalemizde ise uzun süredir kullandığımız Huawei FreeBuds Pro’nun en önemli özelliklerine değiniyoruz.

Öncelikle kulaklığın öne çıkan en önemli özelliği Huawei AI Life uygulaması. Bu uygulama sayesinde kulaklık üzerinde hassas ayarlamalar yapabiliyor ve özellikle gürültü engelleme modları arasında özgürce geçiş yapabiliyorsunuz.

Ayrıca Huawei FreeBuds Pro’nun Huawei GT 2 Pro akıllı saat ile entegrasyonu bulunduğu için, saatinize attığınız müzikleri yine kulaklık üzerinden dinleyebiliyorsunuz. İşte bu müzikleri de yine AI Life uygulamasını kullanarak saatinize taşıyorsunuz.

Aslında Bluetooth kulaklıklara destek veren her cihazınızla Huawei FreeBuds Pro’yu kullanabilirsiniz. Ama kulaklığın gerçek potansiyeli yine Huawei ekosistemi içerisinde ortaya çıkıyor. Cihazlar arası hızlı geçiş, müzik dinleme, gürültü modlarını değiştirebilme gibi önemli ayarları yapabilme imkanı sağlanması, FreeBuds Pro’yu Huawei ekosistemi kurmak isteyenler için iyi bir başlangıç noktası haline getiriyor.

Huawei FreeBuds Pro

Gelişmiş Ergonomik Yapı

Kulaklık ergonomik tasarımı sayesinde kullanıcıların spor yaparken rahat bir şekilde müzik ve podcast gibi yayınları dinlemelerini sağlıyor. Ayrıca kulaklık üzerinde bulunan sensörler, parçalar arasında rahatça gezinmeniz için her türlü kontrol imkanını veriyor. Alışılan akış duraklatma, devam ettirme, sonraki parçaya geçme gibi kontrollere ek olarak, kulaklığın köşeli tasarımı sayesinde kullanıcılar kolaylıkla dinledikleri medyanın sesini kısıp, yükseltebiliyorlar.

Bu genellikle TWS kulaklıklarda görmediğimiz ince düşünülmüş bir detay ve FreeBuds Pro bu özelliği ile pek çok rakibinden ayrılıyor.

Kulaklığı ön plana çıkaran bir diğer önemli özellik ise 3 farklı gürültü engelleme moduna sahip olması. Kalabalık ortamlarda kullanabileceğiniz Genel Mod, düşük seviye gürültüye sahip ortamlar için Rahat Mod ve uçak, metro, tramvay gibi çok yüksek gürültü seviyesine sahip ortamlar için Ultra Mod seçenekleri mevcut.

Bu 3 farklı modun her biri gerçekten hissedilir ölçüde fark yaratıyor. Uçak kabini gibi gürültünün sabit ve yüksek seviyede olduğu ortamlarda FreeBuds Pro size huzurlu bir seyahat ortamı sunabiliyor. Ayrıca kulaklık takılıyken ortamdaki sesleri net bir şekilde duymak istiyorsanız, FreeBuds Pro’ya uzun süre basılı tutarak Farkındalık Moduna hızla geçiş yapabiliyorsunuz.
Kulaklığın batarya kapasitesi de hayli etkileyici, FreeBuds Pro’nun her iki tarafında da 52.5 mAh kapasiteli birer batarya mevcut. Bu bataryalar gürültü engelleme özelliğinin açık olduğu durumlarda 4,5 saat, bu özelliğin kapalı olduğu durumlarda ise yaklaşık 7 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor.

Huawei FreeBuds Pro

Bunun haricinde cihazın şarj kutusunda da 580 mAh kapasiteli bir batarya daha bulunuyor. Yani şık şarj kutusuyla beraber hayli uzun süre müzik dinlemeye ve kulaklıkla telefon görüşmeleri yapmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca kutunun kablosuz şarj özelliğini kullanarak Mate 40 Pro veya P40 Pro telefondan kablosuz tersten şarj ile kulaklığı kısa sürede kullanılabilir duruma getirebiliyorsunuz. Bu da sık sık karşımıza çıkan bir özellik değil.