Anasayfa Video Eset Smart Security Premium 2021 İncelemesi

Eset Smart Security Premium 2021 İncelemesi

Eset’in en üst düzey koruma sunan yazılımı Smart Security Premium’un 2021 sürümünü inceliyoruz.

Eset Smart Security Premium 2021, özellikle hırsızlık koruması ve parola yönetimi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Parola Yönetimi

Yazılımın bu yıl öne çıkan özelliği parola yönetimi. Şirket bu özelliği tamamen yenilemiş.  Parola Yöneticisi, parolaları saklamaya ve düzenleme imkânı tanırken aynı zamanda formların da otomatik olarak doldurulmasını sağlıyor. Bu özellik ile güçlü parolalar oluşturmak da mümkün. Sistem ayrıca sizi güvenli olmayan parolalara karşı da uyarmakta. Bunlara ek olarak bütün web sitelerinden çıkış yapabilir ve tarayıcı geçmişinizi de uzaktan silebilirsiniz.

Parola yöneticisi aynı zamanda Windows, Mac, Android ve iOS gibi bütün platformları destekliyor.

  • Parola yöneticisi tarayıcı eklentisi olarak sunuluyor. Eklentiyi yükledikten sonra giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için isterseniz mevcut Eset hesabınızı kullanabilir, isterseniz de yeni hesap oluşturabilirsiniz.
  • Hesap oluşturduktan sonra sistem size bir kurtarma anahtarı veriyor. Olur da Parola Yöneticisi’ne ait şifreyi unutursanız kurtarma anahtarı ile hesabınıza erişebilirsiniz.
  • Her şey tamam olduktan sonra artık şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklayıp web sitelerine giriş yapabiliyorsunuz.

Çoklu platform koruması

Eset’in geçtiğimiz yıllarda sunduğu en güzel özellik tek lisans ile bütün cihazları desteklemesi idi. Windows, Mac, Android veya Linux fark etmiyor, tek lisansla hepsini koruyabiliyorsunuz.

Hırsızlık Koruması

Yazılım en çok beğendiğim özelliklerinden biri de bu. Özellikle dizüstü bilgisayarlar için faydalı olan bu özellik sayesinde cihazınıza uzaktan bağlanıp kameraya erişebilir, ekran görüntüsü alabilir ve cihazın konumunu haritada görebilirsiniz.

  • Özelliği devreye sokmak için yazılımın içinden araçlar sekmesini açıyoruz.
  • Buradan Anti-Theft’e tıklıyoruz.
  • Açılan web sayfasından giriş yaptıktan sonra tekrar bir de Anti-Theft hizmetine giriş yapmak gerekiyor.
  • Sonrasında cihazınız Anti-Theft kısmına ekleniyor.
  • Burada Ayrıntıları göster diyerek seçeneklerinizi görüntüleyebilirsiniz.
  • Aygıtınız çalınırsa “Aygıtım Kayıp” seçeneğini seçip cihazdan kamera ve ekran görüntüleri alınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz bizim gibi bir sınama da yapabilirsiniz. Testimizde hem ekran görüntüsü başarıyla alındı hem de konum büyük doğrulukla tespit edilebildi.

Dosya Şifreleme

Smart Security Premium, dosya ve harici disk şifreleme desteği de sunuyor. Bu sayede olası çalınma durumunda verilerinizin başkasının eline geçmesinden endişe etmenize gerek kalmıyor.

Bu özelliği de Araçlar altından açabilirsiniz. Sonrasında şifrelemek istediğiniz bir USB bellek varsa şifre belirleyip aygıtı şifreleyebilirsiniz. Bu işlem sonrasında bellekte Encrypted adında bir klasör oluşuyor. Şifreli verilerinizi artık bu klasöre koyabilirsiniz. PC’nizde erişebildiğiniz bu klasör, başka PC’lerde erişilemez oluyor. Eset, parolayı kaybetmeniz durumunda dosyalara bir daha erişemeyeceğinizi belirtiyor.

Dilerseniz dosyalarınızı saklamak için bir sanal sürücü de oluşturabilirsiniz.

Düşük sistem kullanımı

Daha önce Eset Internet Security’nin oyun performansını olumsuz etkilemediğini göstermiştik. Yazılım buna ek olarak dizüstü bilgisayarlar için pil tasarruf moduyla da geliyor. Bu sayede pilde daha uzun süre güvenli bir biçimde çalışabiliyorsunuz.