Anasayfa Haber YouTube Düşük Çözünürlüklü Ekranlarda 4K Desteği Sunuyor

YouTube Düşük Çözünürlüklü Ekranlarda 4K Desteği Sunuyor

YouTube’un Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle beraber tüm cihazlar için 4K video oynatma desteği eklendi.

Bildiğiniz üzere YouTube üzerinden 4K videoları oynatabilmek için telefonun ekranının da 4K’yı desteklemesi gerekiyor. Öte yandan YouTube, Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle 4K desteğini genişleterek, bu desteği tüm Android cihazlara eklediğini müjdeledi.

Sessiz sedasız bir şekilde yayınlanan bu güncellemeyle beraber artık HD veya Full HD ekrana sahip olan akıllı telefonlardan da 4K videolar izlenebilecek. Konuyla ilgili yayınlanan ekran görüntülerini incelediğimizdeyse, bu kısımda kullanıcılara 1080p çözünürlüğün haricinde 1440p 60 FPS, 2160p 60 FPS gibi seçeneklerin de sunulduğunu görüyoruz. Böylelikle Android kullanıcıları artık platform üzerinden videoları daha yüksek çözünürlükte izleyebiliyorlar.

YouTUbe düşük çözünürlüklü ekranlarda 4K desteği

Hatırlarsanız söz konusu destek aylar önce iOS 14/iPadOS 14 güncellemesiyle beraber iPhone ve iPad modellerine gelmişti. Bugün ise model fark etmeksizin tüm Android cihazlara 4K çözünürlük desteğini ekleyen platform, böylece kullanıcılara daha kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.