Anasayfa Haber HP, HyperX’i 425 Milyon Dolara Satın Aldı

HP, HyperX’i 425 Milyon Dolara Satın Aldı

HP HyberX

HP, oyuncu aksesuarları üreten HyperX’i 425 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

HP, yapmış olduğu açıklamayla beraber Kingston Technology bünyesi altında olan ve oyuncu ekipmanları üreten HyperX markasını 425 milyon dolar karşılığında satın aldığını kamuoyuna duyurdu. Bu satın alma işlemi ile beraber HP oyun aksesuarı pazarında önemli bir yere sahip olmayı hedefliyor.

Bildiğiniz üzere HP son birkaç yıldır Omen markası adı altında oyun çevre birimleri alanında adımlar atıyor. Ancak şirket her ne kadar bu alanda önemli adımlar atmış olsa da ne yazık ki Corsair ve Logitech gibi firmalar kadar ilgi görmedi. Bu doğrultudaysa radikal bir karara imza atan firma, Kingston Technology Company’den 425 milyon dolar karşılığında HyperX markasını ve oyun çevre birimleri portföyünü satın aldığını açıkladı.

HyperX Cloud II

Oyun aksesuarları denildiği zaman akla gelen ilk firmalardan biri olan HyperX bildiğiniz üzere son zamanlarda Cloud serisi kulaklık modelleriyle ön plana çıkıyor. Oyun kulaklıklarının yanı sıra, HyperX’in portföyünde oyun klavyelerinden mikrofonlara kadar çeşitli oyun aksesuarları da bulunuyor.