Anasayfa Haber Google Haritalar için Karanlık Mod Güncellemesi Yayınlandı

Google Haritalar için Karanlık Mod Güncellemesi Yayınlandı

google haritalar karanlık mod

Google, Android için Haritalar uygulamasının beta sürümüyle gelen karanlık mod desteğini bütün kullanıcılar için kullanıma sunmaya başlıyor.

Google, Haritalar uygulaması için Android beta programı ile karanlık tema desteğini test etmeye başlamıştı. Şirket, yeni özelliğin birkaç ay test edildikten sonra tüm dünyadaki Android kullanıcılarına sunulmaya başladığını açıkladı.

Koyu tema, kullanıcıların pil ömründen tasarruf etmesini sağlayacak ve gri tonlamalı arayüz ile göz yorgunluğunu azaltmaya yarayacak. Ayrıca karanlık mod, Google Haritalar için şirket tarafından Android uygulamasına gelen bir dizi yeni özellikten sadece biri.

Android kullanıcıları koyu temayı uygulamak için Google Haritalar uygulamasında “Ayarlar” sekmesine gidip “Tema” seçeneğini bulup buradaki koyu temayı aktifleştirebilecek. Kullanıcılar tekrardan açık temaya dönmek için de aynı yolu izleyebilecekler. Şimdilik güncelleme yeni olduğu için her cihazda bulunmuyor olabilir. Ancak Google, tüm kullanıcıların bu özelliği yakında alması gerektiğini ve kullanıma sunmanın tamamlanmasının birkaç gün sürebileceğini söylüyor.

google haritalar koyu mod

Şirket, Google Haritalar’daki karanlık modun yanı sıra Android telefonlar için şifre kontrolü özelliğini de kullanıma sundu. Şirket, özelliğin artık Android 9 ve sonraki sürümlere sahip olan Android telefonlara entegre edildiğini söylüyor. Ayrı olarak, “Mesajlar” uygulamasında mesajları planlama özelliği de kullanıcılara sunulan yeniliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun haricinde teknoloji devi, TalkBack Android ekran okuyucusunu da yeni güncelleme ile yeniledi. Ayrıca, Android Auto’nun otomobil ekranını kişiselleştirmek için yeni özel duvar kağıtları, daha uzun seyahatler için yeni oyunlar, başlatma ekranındaki kısayollar ve daha geniş ekranlar için yeni bir bölünmüş ekran modu da güncellemenin içerikleri arasında yer almış.

Son olarak, karanlık modun iOS kullanıcıları için ne zaman aktif edileceği ile ilgili bir bilginin henüz mevcut olmadığını belirtelim.