Anasayfa Haber Sony, 1 İnç Boyutunda Telefon Kamerası Sensörü İle Karşımıza Çıkabilir

Sony, 1 İnç Boyutunda Telefon Kamerası Sensörü İle Karşımıza Çıkabilir

Sony 1 İnç Telefon Kamerası Sensörü

Sony 1 inç telefon kamerası sensörü IMX800 ile akıllı telefonlarda fark yaratabilir.

Sony tarafından bugüne kadarki en büyük telefon kamerası sensörü duyurulabilir. İddiaya göre Sony IMX800, 1 inç boyutunda bir telefon kamerası sensörü olarak Nisan ayında piyasaya çıkacak.

IMX800 hakkında şu an için çok fazla bilgi maalesef yok ancak Huawei’nin bu yıl piyasaya süreceği P50 akıllı telefonlarda en son Sony sensörünün kullanılacağı belirtiliyor. Cihazın ayrıca ultra geniş bir kamera sensörüne, telefotoya ve periskop lense sahip olacağı paylaşılıyor. 1 inçlik sensörün neler yapabileceği de ayrı bir merak konusu. Öte yandan, bir fotoğraf veya videografi perspektifinden bakıldığında daha büyük bir sensörün daha iyi düşük ışık performansı ve daha iyi bokeh sunabileceğini söyleyebiliriz.

1 inçlik bir sensörün ilk kez telefonlara gelmediğini de söylemeden geçmeyelim. 2014 yılında Panasonic Lumix CM1 adlı ürününde böyle bir sensör kullanılmış. Cihaz ise bir telefon ve kamera hibritiydi. Panasonic’in sensörünün öncelikli olarak kameralar için geliştirildiğini de unutmamak gerek. Sony ise yeni sensörünü sadece akıllı telefon odaklı olarak geliştiriyor. Sensörün büyüklüğünden dolayı her amiral gemisinde yer alması da oldukça zor. Malum, sensör arka tarafta oldukça fazla alan kaplayacak cinsten.

Geçtiğimiz günlerde Samsung tarafından da ISOCELL GN2 kamera sensörünün tanıtıldığını hatırlatalım.