Anasayfa Haber PlayStation 5 için Depolama Yükseltme Dönemi Başlıyor

PlayStation 5 için Depolama Yükseltme Dönemi Başlıyor

PlayStation 5 depolama yükseltmeleri

Sony, bu yaz PlayStation 5 için dahili depolama yükseltmelerine izin vermeye hazırlanıyor.

Hatırlarsanız PlayStation donanım mimarı Mark Cerny, PS5’in başlangıçta harici SSD desteğine sahip olmayacağını ifade etmişti. Cerny, açıklamasında kullanıcıları “PS5 için M.2 SSD’leri satın almadan almadan önce bizden haber bekleyin!” şeklinde uyardı. Bu uyarıyla beraber, konsolun harici SSD depolama seçeneğinin de daha sonradan yayınlanacak olan bir güncellemeyle beraber konsola ekleneceğini de müjdelendi. Kullanıcılar Sony cephesinden somut bir adım atılmasını beklerken, bugün ise konuyla ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora göre PlayStation 5 depolama yükseltmeleri bu yazdan itibaren yapılabilecek.

PlayStation 5 her ne kadar 825 GB‘lık bir depolama alanıyla beraber geliyor olsa da, kullanıcılar bu alanın sadece 667 GB‘lık bir bölümünü kullanabiliyor. Yeni nesil oyunların 100 GB‘ı aşan dosya boyutlarına ulaştığını göz önünde bulunduracak olursak, kullanıcılar birçok oyunu aynı anda PS5’inde depolayamıyor ve dolayısıyla ekstra olarak depolama alanına ihtiyaç duyuyor.

PS5 kullanıcıları firmadan gelecek olan resmi açıklamanın yolunu gözlerken, kısa bir süre önce Bloomberg tarafınca önemli bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda ise Sony’nin bu yaz PS5 için dahili depolama yükseltmelerine izin vereceği ifade ediliyor. Böylece kullanıcılar bu yaz ayından itibaren PS5 uyumlu SSD’ler ile depolama alanını yükseltebilecekler.

Şimdilik bu destek için net bir tarih açıklanmadı. Ancak, konsol üreticisinin önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha fazla ayrıntıyı kullanıcılarla paylaşması bekleniyor.