Anasayfa Haber Wear OS Google Asistan Özelliği Aylardır Çalışmıyor

Wear OS Google Asistan Özelliği Aylardır Çalışmıyor

Wear OS Google Asistan

Wear OS Google Asistan özelliğinin aylardır çalışmaması, şirketin işletim sistemini göz ardı ettiğinin bir göstergesi olarak düşünülüyor.

Wear OS işletim sistemindeki Google Asistan özelliğinin aylardır çalışmadığı ve Google cephesinde bunun hala fark edilmediği ortaya çıktı. Yaklaşık dört ay önce, Wear OS kullanıcılarının Android sorun izleyicisindeOK Google” özel kelimesinin artık işletim sistemi üzerinde çalışmadığını söyleyen bir ileti dizisi başlattığı ve özelliğin aylardır çalışmadığını ifade ettiği gözüküyor. Son dönemde ise 900 kullanıcının yer aldığı ileti dizisi dikkat çekmeyi başardı ve Google da bire açıklama yapmayı adeta lütfetti.

Google, bazı kullanıcıların karşılaştığı sorunların farkında olduklarını ve bunları ele alıp genel deneyimi iyileştireceklerini ifade ediyor. Öte yandan bu düzeltmenin ne zaman yapılacağına dair herhangi bir tarih aralığı ise verilmiş değil.

Wear OS’deki sorunla bu kadar uzun zamandır ilgilenilmemesi, platformun ölü hale geldiğine ve adeta terk edildiğine dair bir başka işaret olarak görülüyor. Platform için son büyük güncellemenin 2018 yılında yapılması da bunun en güzel örneği diyebiliriz. Google Play Müzik’in yerini alan YouTube Music ya da Google Sohbet için destek verilmemesi ve Google Fit için güncelleme yapılmaması da diğer örnekler olarak verilebilir. Platformun donanım tarafında da ilerleme kaydedilemedi ve Qualcomm bu tarafla pek ilgilenmedi. Samsung, LG, Motorola, Huawei, Asus ve Sony gibi markalar da Wear OS ile artık ilgilenmiyor. Şu sıralar OnePlus platformu geliştirmek için Google ile iş birliği yapmış durumda.

Google’ın giyilebilir cihazlar için son macerası ise 2,1 milyar dolara satın aldığı Fitbit ile sürüyor ancak bu cephede de pek fazla hareketlilik olduğunu söylemek güç.