Anasayfa Haber Terraria Yeniden Google Stadia Yolunda

Terraria Yeniden Google Stadia Yolunda

Stadia Terraria

Google ile sorunları düzelten Re-Logic, Terraria oyununun Google Stadia için geleceğini müjdeledi.

Terraria yaratıcılarından Andrew Spinks’in Google hesabının kapatılması sonrasında oyunu Google Stadia için geliştirmekten vazgeçtiğini sizlerle paylaşmıştık. Neyse ki Stadia kullanıcılarını sevindirecek haber oyunun geliştiricisi Re-Logic cephesinden geldi. Açıklamaya göre, Minecraft’ın 2 boyutlu sürümü olarak anılan popüler oyun için tekrar geliştirme sürecine başlandı.

Spinks daha önce kilitlenen hesabının hiçbir hizmet şartını ihlal etmediğini ve Google Drive‘dakiler de dahil olmak üzere hesabına bağlı tüm verilerin kaybolduğunu iddia etmişti. Google’ın bu sorunları çözdüğü ve Re-Logic ile bir anlaşmaya vardığı görülüyor. Re-Logic, yakın tarihli bir forum güncellemesinde Ocak ayının başında Google hesabının kilitlenmesinden kaynaklanan bir sürü sorun olduğunu belirtiyor. Bir aylık zorlamadan sonra ve hayranlarının yoğun desteğiyle Google’ın kendilerine ulaştığını ve durumla ilgili çok fazla şeffaflık sağladığını belirten geliştirici, tüm hesaplarına yeniden erişim sağladıklarını kaydediyor. Böylece, Stadia ekibinin ve 505 Games‘teki ortaklarının gösterdiği sıkı çalışma sayesinde Google Stadia’da yakında çıkacak olan Terraria oyununa devam edilmesine izin verme kararı verilmiş. Ek olarak, Terraria Stadia yapısının DR Studios 1.4.0.5 (en son) yapısına dayandığı ve şu anda sertifika incelemesi için Google’da olduğu da bilgiler arasında.

Bu arada Google’ın iş ortaklarına odaklanmak için Studio oyun geliştirme stüdyolarını kapatma kararı aldığını da bir kez daha hatırlatalım.