Anasayfa Haber YouTube Shorts Özelliği Kullanıcılara Sunulmaya Başladı

YouTube Shorts Özelliği Kullanıcılara Sunulmaya Başladı

YouTube Shorts özelliği

YouTube, Shorts özelliği ile TikTok’a rakip olmaya hazırlanıyor.

YouTube, bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Shorts adını verdiği kısa videolara odaklanan özelliğini duyurmuştu. TikTok rakibi olarak gösterilen bu özelliği ise Hindistan’daki kullanıcılarla test eden platform, şimdi de YouTube Shorts özelliğini ABD’deki belli başlı kullanıcıların erişime sundu.

Halihazırda Beta aşamasında olan bu özelliğin ABD’deki test sürecinin ardından küresel olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Bu yüzden söz konusu özelliğe şimdilik belli sayıdaki kullanıcı erişim sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra konuyla ilgili yayınlanan bir diğer raporda ise şirketin Shorts özelliği üzerinde A/B testleri yaptığı ve elde ettiği verilere göre bu özelliği tüm dünyadaki kullanıcıların huzuruna sunabileceği de ifade ediliyor.

Hatırlarsanız, şirket yayınlamış olduğu blog yazısında Shorts özelliğini daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için çalıştığını ve bu özelliğin Aralık ayından bu yana Hindistan’da kullanımda olduğunu belirmişti. Bu kısımdaysa Shorts videolarının 3.5 milyardan fazla görüntülendiğini de ifade eden YouTube, bu özelliğin ilgi ile karşılandığına da özellikle dikkat çekmişti.