Anasayfa Haber Mod Sayesinde GTA Online Yükleme Süresi Yüzde 70 Kısaltıldı

Mod Sayesinde GTA Online Yükleme Süresi Yüzde 70 Kısaltıldı

GTA Online yükleme süresi

Bir mod geliştiricisi, GTA Online’ın yükleme süresini yüzde 70 oranında kısaltmayı başardı.

GTA Online‘ın belki de en büyük problemlerinden biri yükleme süreleri. Birçok oyuncu dakikalarca süren yükleme sürelerinden şikayetçi olsa da, henüz geliştirici stüdyo GTA Online yükleme süresi ile ilgili herhangi bir adım atmadı. Kullanıcılar yükleme süresini kısaltmanın yolunu ararken, T0st isimli bir mod geliştiricisi GitHub hesabından yayınlamış olduğu optimizasyon koduyla yükleme süresini yüzde 70 oranında düşürmeyi başardı.

Bildiğiniz üzere GTA Online’ın başlatıldığı zaman JSON kontrolü yapılıyor. Bu kısımdaysa oyun 1.984.531.500 adet eşyayı yüklemeye çalışıyor. Her ne kadar üst seviye işlemciler bu kontrol sırasında herhangi bir sorun ile karşılaşmıyor olsa da, özellikle orta/düşük seviye işlemciler bu işlem sırasında darboğaz yaşıyor. Hal böyle olunca oyuncuların yükleme ekranında geçirdikleri sürede artıyor.

GTA Online Yükleme Süresi
GTA Online Yükleme Süresi

Ancak T0st isimli mod geliştiricisi, orta/düşük seviye işlemcilerde yaşanan bu sorunu GitHub üzerinden yayınlamış olduğu optimizasyon koduyla çözmeyi başardı. Bu kısımdaysa oyunun yükleme süresini yüzde 70 oranında kısalttığını ifade eden geliştirici, JSON dosyasını optimize ettiğini belirtiyor. Böylece 1.984.531.500 yerine 63.000 eşyanın kontrol edilerek oyunun açıldığını vurgulayan T0st, bu mod sayesinde oyunun yükleme süresinin de 50 saniyeye kadar düştüğünü söylüyor.