Anasayfa Haber NVIDIA, RTX 30 ile Windows 7, 8 ve 8.1 Desteğini Sonlandırdı

NVIDIA, RTX 30 ile Windows 7, 8 ve 8.1 Desteğini Sonlandırdı

Nvidia

NVIDIA, RTX 30 serisi ile birlikte Windows 10 altındaki sürümlere sürücü desteğini kesti.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında tanıtılan RTX 30 serisi şirketin geleneksel performans sıçramasını sürdürürken, çeşitli teknolojilerin de gelişimine ev sahipliği yaptı. Geliştirilen teknolojilerin gereksinimleri ile birlikte farklı sebepleri de değerlendiren NVIDIA, RTX 30 serisi için Windows 10 dışındaki bütün Windows sürümlerine sürücü desteğini kesti.

Daha önce birçok yazılım ve donanım üreticisinin benzer sebeplerden dolayı eski Windows sürümlerine desteği kestiğine şahit olmuştuk. Ancak NVIDIA, halen birçok kullanıcısı olan eski Windows sürümlerine desteği keserek katı bir karar alıyor. Güncel donanımlara sahip kullanıcıların eski sürümleri kullanmayacağını varsaydığımızda, yerinde bir hareket olarak da değerlendirilebilir.

NVIDIA RTX 30 Sürücü Desteği
Windows 8.1 için sürücü bulunamıyor.

Şirketin sürücü indirme sayfasında RTX 3090 için Windows 10 altı sürümleri seçtiğinizde, artık herhangi bir sürücüye ulaşamıyorsunuz. Örneğin görseldeki gibi Windows 8.1 için bir sürücü arattığınızda, “NOT DRIVERS FOUND” yani sürücü bulunamadı hatasıyla karşılaşıyorsunuz.

Ek olarak dizüstü bilgisayarında RTX 30 serisinden bir kart bulunan kullanıcılar için ise yalnızca Windows 10 seçeneği bulunuyor. Böylece RTX 30 serisi ekran kartı kullanmak için Windows 10 kullanmak bir gereklilik haline gelmiş oluyor.

Son olarak, RTX 20, GTX 16 ve GTX 10 sürümleri için halen Windows 8.1, 8 ve 7 desteğinin sürdüğünü belirtelim.