Anasayfa Haber Epic Games, Mediatonic Stüdyosunu Satın Alıyor

Epic Games, Mediatonic Stüdyosunu Satın Alıyor

Epic Games Mediatonic

Epic Games, Fall Guys: Ultimate Knockout oyunun yaratıcısı Mediatonic ile el sıkıştı.

Epic Games, Fall Guys: Ultimate Knockout adlı popüler battle royale oyununun arkasındaki Mediatonic stüdyosunu bünyesine katıyor. Bu arada şirketin 2019 yılında da bir diğer hit oyun olan Rocket League yaratıcısı Psyonix’i satın aldığını hatırlatalım.

Duyuruda, Fall Guys’ın oynanışının ileriye dönük olarak kalacağı ve platform planlarının da değişmeyeceğinin altı çiziliyor. Ek olarak, Xbox ve Nintendo Switch oyuncularının bu yılın ilerleyen günlerinde PC ve PlayStation topluluklarına katılacağı müjdeleniyor.

Epic Games kurucusu ve CEO’su Tim Sweeny, Epic’in gerçeğe yakın bir sanal dünya inşa etmeye yatırım yaptığını ve stüdyonun da bu hedefi paylaştığını ifade ediyor. Epic bu sanal geleceği inşa etmeye çalışırken güçlü oyunlar, içerikler ve deneyimler oluşturmak için bunu bilen büyük yaratıcı yeteneklere ihtiyaçları olduğunun da altını çiziyor.

Mediatonic ise blog gönderisinde, bu hamle sonrasında Fall Guys: Ultimate Knockout’un Steam sürümünün satın alınabilir durumda kalacağını belirtiyor. Öte yandan, buna benzer bir açıklamanın ardından geçtiğimiz yıl Rocket League’in Epic Games Store platformuna geçiş yaptığını hatırlatalım. Yani benzer bir durum Fall Guys: Ultimate Knockout’ta da yaşanabilir.

Stüdyo ayrıca, Fortnite ve Rocket League’den hesap sistemleri, çapraz oyun, takıma karşı takım modları gibi özellikleri de kullanıcılarına sağlamak istediğini paylaşıyor. Oyunun diğer Epic Games oyunları gibi ücretsiz oynanıp oynanmayacağı konusunda da henüz herhangi bir bilgi mevcut değil. Malum, geçiş sonrasında Rocket League hem PC hem konsol için ücretsiz olarak indirmeye sunulmuştu.