Anasayfa Haber Samsung Bu Yıl Üç Farklı Exynos İşlemci Duyurabilir

Samsung Bu Yıl Üç Farklı Exynos İşlemci Duyurabilir

Yeni Exynos işlemci

Samsung’a yakın kaynaklar, şirketin bu yıl üç farklı Exynos işlemci ile kullanıcıların karşısına çıkacağını belirtiyor.

Galaxy S21 serisiyle beraber 5 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Exynos 2100 işlemcisini piyasaya sunan Samsung’un 2021 yılı ile ilgili planları ortaya çıktı. Sektörün güvenilir kaynaklarından biri olan Ice Universe, Güney Koreli teknoloji devinin 2021’de üç farklı Exynos işlemci ile kullanıcıların karşısına çıkabileceğini belirtti.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Samsung’un bu yıl orta, üst ve amiral gemisi seviyesinde olmak üzere üç farklı Exynos işlemci modelini duyuracağını ifade eden Ice Universe, bu işlemcilerin ise 800, 1200 ve 2200 serisine ait olacağını söyledi. Aynı zamanda Ice Universe 1200 ve 2200 serisi işlemcilerin AMD’nin RDNA mimarisini temel alan GPU birimlerine ev sahipliği yapacağının da altını özellikle çizdi.

Bunun yanı sıra Samsung’un Haziran ayında AMD Radeon GPU’lu Exynos işlemcilerle ilgili ilk detayları kullanıcılarla paylaşacağını da vurgulayan kaynak, bahsi geçen bu işlemcilerin ise yılın sonuna doğru tanıtılacağına da dikkat çekiyor.

Exynos 2200’ün İki Farklı Versiyonu Olabilir

Tüm bu paylaşılan bilgilerin haricinde ZDNet Korea tarafınca da önemli bir iddia ortaya atıldı. Bu kısımdaysa Samsung’un Android akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için iki farklı Exynos 2200 modeli üzerinde çalıştığı ifade edildi.

Exynos 2200’ün dizüstü versiyonunun Windows 10 işletim sistemi bilgisayarlara güç vereceğini söyleyen kaynak, bu işlemcinin ise en erken yılın üçüncü çeyreğinde lanse edilebileceğini belirtiyor.