Anasayfa Haber Microsoft Teams Uçtan Uca Şifreleme Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Teams Uçtan Uca Şifreleme Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Teams Uçtan Uca Şifreleme

Microsoft Teams uçtan uca şifreleme desteği ile çalışanlar arasındaki gizli görüşmeleri koruma altına alacak.

Microsoft, bu yılın sonlarında Microsoft Teams için uçtan uca şifreleme desteği sunacaklarını duyurdu. Teams’te uçtan uca şifrelemenin ilk önizlemesinin ise ticari kullanıcılar için bu yılın ilk yarısında gerçekleştirileceği ifade ediliyor. Desteğin birebir planlanmamış Teams aramaları için kullanılabilir olacağı ve hassas konuşmalar için tasarlandığı da bilgiler arasında.

Uçtan uca şifrelemenin çalışanlar arasındaki gizli görüşmelerde veya arama üzerinden çalışana parolasını sağlayan bir BT yöneticisi gibi senaryolar için yararlı olması düşünülüyor. Ek olarak, ilk önizlemenin birebir planlanmamış aramalarla sınırlı olacağı ancak bunun zaman içinde planlı aramalar ve çevrimiçi toplantılara genişletilmesinin planlandığı paylaşılıyor.

Teams henüz toplantılar için uçtan uca şifreleme desteğine sahip değil. Sadece veriler aktarılırken ve kullanımda değilken şifreleme uygulanıyor. Öte yandan bu, yetkili servislerin veri saklama kaydı amacıyla içeriğin şifresini çözmesine izin veriyor. Microsoft, kullanılmayan dosyaların güvenliğini sağlamak içinse SharePoint şifrelemesini ve Microsoft Teams’de depolanan notlar için OneNote şifrelemesini kullanıyor. Teams’teki tüm sohbet içeriği ise aktarılırken ve beklemede şifreleniyor.

Bu arada Teams’in en büyük rakibi Slack’in de uçtan uca şifreleme desteği sunmadığının altını çizmek gerekiyor. Zoom ise teknolojiyi Ekim ayında uygulamaya başlamış durumda.

Microsoft Teams ayrıca, yeni gelecek güncellemeyle toplantıları ilgi çekici ve etkileşimli hale getirmeyi planlıyor.