Anasayfa Haber Volvo 2030’dan İtibaren Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Volvo 2030’dan İtibaren Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Volvo c40

Volvo 2030’a kadar tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanacak ve yalnızca internet üzerinden satış yapmaya başlayacak.

İsveç merkezli şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Volvo’nun tüm otomobil serisinin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacağını ve bu on yılın sonunda fosil yakıtlı motorları devre dışı bırakmayı planlayan çok sayıda otomobil üreticisinin arasına katılacağını açıkladı. Volvo İcra Kurulu Başkanı Hakan Samuelsson, elektrikli araçlar için gelecekteki talep sorulduğunda, “Benzinli motorla kalmak isteyen hiçbir müşteri olmadığına tamamen ikna oldum” dedi ve elektrikli araçların müşteriler için daha çekici olduğuna inandıklarını açıkladı.

Volvo, küresel satışların yüzde 50’sinin 2025 yılına kadar tamamen elektrikli otomobiller ve diğer yarı hibrit modeller olması gerektiğini savunuyor. Zheijiang Geely Holding Group’un sahip olduğu şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde tümü yalnızca çevrimiçi olarak satılacak olan yeni bir elektrikli otomobil ailesini piyasaya sürecek. Şirket salı günü modellerden ilki olan ve yaklaşık 420 kilometre pil menziline sahip tamamen elektrikli bir SUV olan C40’ı tanıttı. Etkinlikte elektrikli araçlar için kablosuz güncelleme desteği de verileceği açıklandı. Bu noktada da baş teknoloji sorumlusu Henrik Green, C40’ın zaman içinde yazılım yükseltmeleri ile geliştirileceğinden bahsetti.

Volvo

Otomobil üreticileri sıfır emisyonlu modellere geçmek için büyük bir yarış halindeler ve bazı ülkelerde fosil yakıtlı araçlara yönelik yasaklar da gündemde. Ford Motor geçtiğimiz ay Avrupa’daki serilerinin 2030 yılına kadar, Jaguar 2025 yılına kadar ve Volkswagen’in sahibi olduğu Bentley de 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçiş yapacağını bildirmişti. Şimdi ise bu şirketlerin arasına tanınmış otomobil üreticisi Volvo da katılıyor.

Son olarak, Volvo’nun yenilikler ile birlikte model serisinin karmaşıklığını da radikal bir şekilde azaltacağını ve müşterilere şeffaf fiyatlar sunacağını belirtelim.