Anasayfa Haber Microsoft Edge İçin Dikey Sekmeler Özelliği Kullanıma Sunuldu

Microsoft Edge İçin Dikey Sekmeler Özelliği Kullanıma Sunuldu

Microsoft Edge için dikey sekmeler özelliği

Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi.

Microsoft, Chromium tabanlı Microsoft Edge için dikey sekmeler özelliği sonunda kullanıma sundu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan özellik sayesinde yazılım devi sekmeler arasında geçiş yapmayı ve gruplandırmayı daha kolay bir hale getiriyor. Ayrıca şirket dikey sekmeler özelliği ile 16:9 ekrana sahip olan kullanıcılara daha iyi tarayıcı deneyimi sunmayı da hedeflemiş.

Bu özellik ilk başta garip gelse de hemen aşağıdaki görselden de görebileceğiniz gibi kullanıcılar istedikleri zaman sekmeleri klasik sekme yerine tarayıcının hemen yan tarafında sıralayabilecekler. Özellikle birden fazla sekme ile aynı anda çalışan kullanıcıların oldukça işine yarayacak olan bu özellik ile beraber Microsoft, kaliteli bir kullanıcı deneyiminin yanında kullanıcıların ekran alanını daha verimli kullanmasını da sağlıyor.

Microsoft Edge Dikey Sekmeler Özelliği

Dikey sekmeler özelliğine ek olarak yazılım devi Edge 89 güncellemesiyle birlikte başlangıç sekmesi üzerinde de bazı geliştirmelere de imza attığını söylüyor. Bu kısımdaysa kullanıcıların cihazlarını açtıkları zaman arka planda Egde için yeni bir başlangıç desteğini sunduğunu ifade eden şirket, bu sayede tarayıcısının açılış süresinin yüzde 29 ila yüzde 41 oranında kısaldığını da belirtiyor.

Bununla beraber arama geçmişi sayfasını da yeniden elden geçiren firma, bu doğrultuda ise Geçmiş sekmesinin tam sayfalık görünümü ufak bir açılır pencere şeklinde düzenliyor. Böylece kullanıcılar arama geçmişini tam bir sayfa yerine ufak bir açılabilir pencere üzerinden görüntüleyebiliyor ve arama geçmişini de bu pencere üzerinden silebiliyorlar.