Anasayfa Haber Huawei P50 Serisi HarmonyOS İşletim Sistemi İle Gelebilir

Huawei P50 Serisi HarmonyOS İşletim Sistemi İle Gelebilir

Huawei P50 serisi HarmonyOS işletim sistemi

Bu ayın sonuna doğru tanıtılması beklenen Huawei P50 serisi, HarmonyOS işletim sistemi ile beraber kutudan çıkabilir.

Amerika’nın ambargo kararlarından sonra kendi işletim sistemini geliştirmeye odaklanan Huawei, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde MatePad, P40 ve P30 modelleri için HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesini yayınlamıştı. Şirketin üzerinde çalıştığı işletim sistemi kullanıcılar tarafından  merak edilirken, bugün ise güvenilir kaynaklar tarafınca önemli bir rapor yayınlandı. Bu doğrultuda paylaşılan rapora göre, Huawei P50 serisi HarmonyOS işletim sistemi ile beraber kullanıcıların karşısına çıkabilir.

HarmonyOS yüklü olarak gelecek olan ilk Huawei modeli olarak da lanse edileceği ifade edilen modelle ilgili şimdilik herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Bunun yanı sıra yine aynı raporda HarmonyOS güncellemesiyle ilgili bazı önemli bilgilere de yer veriliyor.

Bu kısımdaysa Nisan ayında üst seviye Huawei modellerinin işletim sistemine geçiş yapacağını ifade eden kaynaklar, ayrıca bu yılın sonuna kadar 300 ila 400 milyon adet cihazın HarmonyOS işletim sistemiyle çalışacağını da belirtiyorlar. Bunun yanı sıra bu yılın sonuna doğru birçok akıllı TV’nin ve akıllı saatin Huawei’nin işletim sistemiyle tam uyumlu bir şekilde çalışacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda kendi işletim sistemine geçiş yapmaya hazırlanan şirket HarmonyOS’ta yer alacak olan Petal Search, Petal Maps ve Petal Docs gibi dijital servisler üzerinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.