Anasayfa Haber Üçüncü Nesil AMD EPYC Milan İşlemcilerin Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Üçüncü Nesil AMD EPYC Milan İşlemcilerin Tanıtım Tarihi Belli Oldu

AMD EPYC Milan tanıtım tarihi

Üçüncü nesil AMD EPYC Milan işlemcilerin tanıtım tarihi 15 Mart olarak açıklandı.

Üçüncü nesil AMD EPYC Milan işlemcilerin tanıtım tarihi sonunda açıklandı. Buna göre, yeni nesil işlemciler 15 Mart tarihinde TSİ ile 19:00’da dijital bir etkinlikle lanse edilecek.

Tahmin edeceğiniz üzere etkinlikte birçok yüksek profilli AMD çalışanı yer alacak. Bunların başında ise CEO ve Başkan Dr. Lisa Su yer alıyor. Diğer konuşmacılar ise Teknoloji ve Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı ve CTO Mark Papermaster, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Veri Merkezi ve Gömülü Çözümler İş Grubu Genel Müdürü Forrest Norrod, Başkan Yardımcısı ve Sunucu İş Birimi Kıdemli Genel Müdürü Dan McNamara olacak.

AMD, bu yılki CES etkinliğinde Zen 3 tabanlı Milan işlemcilerini performansını Intel Xeon işlemcisi ile karşılaştırdı. Bu noktada AMD ismini vermediği çift 32 çekirdekli EPYC Milan işlemcisini kullanmış ve bunu çift Intel Xeon Gold 6258R işlemcilerin karşısına çıkartmıştı. Hava tahmini ve simülasyon testi olan Hava Durumu Araştırma ve Tahmin (WRF) Modeli her iki sistemde de çalıştırılmış ve EPYC’in yüzde 68 daha hızlı olduğu görülmüştü. Intel Xeon modelinin dört çekirdek eksik ile rekabete girdiği düşünüldüğünde, AMD’nin zaferi tabii ki bekleniyordu ancak fark yine de dikkat çekici.

Şirket geçen yılın sonlarında Milan işlemcilerini piyasaya sürmeyi planlasa da, bu büyük ihtimalle devam eden 7 nm yonga tedarik sıkıntısı nedeniyle ertelendi.

AMD EPYC Milan fiyatı ve özellikleri ise daha önce sızdırılmıştı.