Anasayfa Haber Bülten Netspeed ile Netflix Anlaştı, Sunucular Türkiye’ye Geldi

Netspeed ile Netflix Anlaştı, Sunucular Türkiye’ye Geldi

Netspeed ile Netflix Anlaştı Sunucular Türkiye’ye Geldi

Netspeed dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix’in sunucularını Türkiye’de kurmak için anlaşma sağladığını duyurdu. Taraflar arasında yapılan bu anlaşma kapsamında Netflix’in sunucuları Türkiye’ye geldi.

18 Mart 2021’den itibaren Netspeed üzerinden internet hizmeti alan Netflix kullanıcıları popüler dijital yayın platformunun yayınlarını yurtdışı sunucularından değil, doğrudan Netspeed’in 5 farklı bölgedeki trafik merkezlerinde konumlandırılan sunucular üzerinden en hızlı erişimi sağlayarak daha kaliteli bir şekilde izleyebilecekler.

Kısa süre önce Netspeed ile Facebook arasında yapılan anlaşmalar kapsamında Facebook, Instagram, Whatsapp ve Messenger platformlarına erişimde daha iyi bir deneyim sağlanabilmesi amacıyla bu platformların sunucularını Türkiye’de kendi trafik merkezlerine taşıdığını açıklayan Netspeed, şimdi de Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix ile anlaşmaya vardıklarını ve bu kapsamda 5 farklı bölgede bulunan trafik toplama merkezlerinde bu sunucuların kurulumlarının tamamlanarak kullanıma açıldığını açıkladı.

Netflix Sunucuları Türkiye’de!

Netflix sunucuları 18 Mart 2021’den itibaren Türkiye’nin her noktasından en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek için Netspeed’in Türkiye’deki farklı bölgelerinde bulunan 5 ayrı trafik merkezine konumlandırılarak hizmet vermeye başlayacak. Netflix’in tüm içerikleri, Netspeed Trafik Merkezlerindeki sunucularda anlık olarak güncellenerek yüklenecek ve bu sayede yurtdışı internet trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde bile Netflix kullanan aboneler doğrudan bu sunucular üzerinden içeriklere daha hızlı ulaşabilecekler. Böylece kullanıcılar yurtdışında bulunan ve binlerce kilometre uzaktaki Netflix sunucularına erişim sağlamaya çalışıp veri çekmek zorunda kalmayacaklar.

“Çok daha hızlı”

Netspeed’in Teknoloji ve Operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Raci Ağsakallı yaptığı açıklamada özellikle yoğun saatlerde Facebook, Instagram, Messenger ve Netflix platformlarının trafiği, toplam internet trafiğinin yaklaşık yüzde 45’ini oluşturduğunu belirtti.

Ağsakallı bu trafiğin Türkiye’den Yurtdışına çıktığını daha önce 2 farklı bölgede konumlandırılan Facebook ve Instagram sunucularına ek olarak 3 yeni bölgede daha yeni sunucuların konumlandırıldığını ve şimdi de 5 farklı bölgede konumlandırılacak olan Netflix sunucuları sayesinde Netspeed abonelerinin artık yurtdışı trafiğine dâhil olmadan çok daha hızlı bir şekilde Türkiye’den bu platformlara erişebileceklerini açıkladı.

Ağsakallı; “Yapılan bu anlaşma ve çalışmalar neticesinde Netspeed aboneleri Netflix’e en hızlı erişecek kullanıcılar olacaklar bu sayede Film, Dizi ve Belgeselleri daha kaliteli ve keyifle izleyebilecekler” dedi.

Ağsakallı sözlerine şöyle devam etti: “Internet, günümüzde dünya çapında bilgi iletişimi için en önemli teknolojidir. Bu nedenle, arkasındaki altyapının mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları destekleyecek şekilde ölçeklenebilmesini sağlamak çok önemlidir. Netspeed olarak bizler de yaptığımız anlaşmalarla içerik ve hizmet  sağlayıcı şirketlerin sunucularını ülkemize getirerek yurtdışından satın alınan trafiğin ulusal çapta korunması ve bu trafiğin diğer yönlerde optimum şekilde kullanılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

“Müşterilerimize ekonomik olmasının yanında en üst düzeyde kaliteli hizmet sunan iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz. Planlarımız dâhilinde olan ve hâlihazırda devam eden bir sonraki adımımız, Amazon, Steam, Google gibi global oyun ve içerik sağlayıcı şirketler ile anlaşmalar sağlayarak doğrudan bağlantılar (Peering) ve mümkünse bu şirketlerin de sunucularını Türkiye’ye getirmektir. Türkiye’nin birçok ilinde ADSL, VDSL ve Fiber altyapılar üzerinden genişbant internet erişim hizmet veriyoruz. Taahhütsüz, limitsiz, kotasız internet, eve kadar kurulum gibi avantajlı hizmet ve kampanyalarımızın yanı sıra mevcut müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vererek müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

16 Yorumlar

  1. yaşasın RTÜK, yaşasın içerik kontrolü!

    Merak ettiğim bir husus var. Netflix başka bir ülkedeki filmlere TR alt yazı koyması durumunda bizim bu ülkedeki Netflix’i kullanma engelimiz ne? Netflix’i Türk mevzuatına bağlayan şey arayüzünün Türkçe olması ya da Türkçe dil seçeneği ya da TR’den Netflix’e ulaşabiliyor olmamız mı?

  2. Yahu yerim çok daha hızlısını, fiyata ne olacak? Diğer lokalizasyon yapılan uygulamaların sonucu çok da iyi olmadı. Birazcık daha fazla hıza %25-30 daha fazla para vermeyelim sonra. Yani onunla anlaştı diyorsunuz da, şimdi bu adam da üstüne kar koyacak, iyi mi oldu yani, zaten sorunsuz izliyorduk!

  3. Yahu yerim çok daha hızlısını, fiyata ne olacak? Diğer lokalizasyon yapılan uygulamaların sonucu çok da iyi olmadı. Birazcık daha fazla hıza %25-30 daha fazla para vermeyelim sonra. Yani onunla anlaştı diyorsunuz da, şimdi bu adam da üstüne kar koyacak, iyi mi oldu yani, zaten sorunsuz izliyorduk!

  4. https://netspeed.com.tr/kampanyalar/arkadasini-getir
    Ref No: 45HEHJ
    NETSPEED üyeliği için referans kodumu kullanırsanız 12 ay boyunca aylık 5tl lik indirimi siz de alıyorsunuz ben de alıyorum.
    (35mbps en uygun fiyat, bir de 12ay boyunca aylık 5tl indirimle daha da avantajlı oluyor ki sizde davet ederseniz daha fazla indirim kazanmanız da mümkün)
    2 yıldan fazladır kullanıyorum, yeni kayıt yaptıracaklara tavsiyem eğer 35mbps lik hızı seçecekseniz 63tl olan tarifeyi seçmeniz;)

    bakır(ttnet) veya fiber altyapısı varsa kullanılabiliyor.
    ((35mbps lik vdsl-bakır altyapı- kullanıyorum, upload u 6mbps))

    fiyat/perf internet sağlayıcı NETSPEED !

    Ref No: 45HEHJ

    • Bu vdsl nedir ? İstesem bende vdsl bağlattırabilir miyim ? İlçede yaşıyorum fiber altyapı da olmadığı için 16 mbs lik adsl ye mecbur kaldık.

      • vdsl, adsl den sonra gelen teknoloji, daha hızlı internet sağlıyor adsl e göre.. fiber şart değil yani.. ben 35mbps lik internet kullanıyorum çünkü alt yapı max 46mbps ye izin veriyor haliyle 50mbps alamıyorum ve 35e mahkum kaldık bizde :/ … size sunulabilecek max hıza buradan bakabilrisiniz https://www.netspeed.com.tr/altyapi-sorgula … vdsl için vdsl destekli modem olması lazım, yeni bi modeminiz varsa destekliyordur büyük ihtimal

    • İyi olmayan bir internet sağlayıcısını önermeyin. Sunucularına paket kaybı ping yaşanıyor. Online oyunlar oynanmıyor neredeyse.

      • yoo ben samsun merkezdeyim , bina 380 metre uzakta portların olduğu kabine … 2 yıldan fazladır netspeed kullanıyorum, kablonette ki kadar sorun yaşamıyorum (şimdiye kadar ttnet-superonline ve kablonet kullandık aynı evde)… ayrıca online oyunlarda bi sıkıntı yaşamıyorum.. bi kere WiFi kullanmayın online oyunlarda .. ayrıca bulunduğunuz konuma göre değişir.. netspeed ile sorun yaşıyorsan ttnetle de sorun yaşıyorsun demektir sonuçta aynı altyapı.. aklı olan daha fazla para vermez … ayrıca mesela türknet hızı iyi ama altyapı olan bölgeye, bi kısmı över bi kısmı söver, bi çok sorun yaşayan var.. dediğim gibi bulunduğun bölgeye göre değişir.. sizin gibi iyi olmayan ISP yi önerme demek saçma bi genellemedir… nerde ne sorun yaşadıysanız onu net söyleyin o bölgedekiler ona göre seçim yapar .. 2 yıldan fazladır netspeed deyim online olarak PROJECT REALITY oynuyorum ve serverlar avrupada veya abd de ama bi sorun yaşamıyorum ping açısında .. tabi uzakta pingler biraz yüksek kalıyor ama yinede lag vs olmuyor…

        • Ben istanbuldayım. İnternet üzerinde bu sorunu arat yaşayan insanları görürürsün. Geçmek isteyen insanlar da bu sorunu araştırıp o şekilde geçiş yapsın netspeed e. Aksi halde ping sorunları yaşarlar. Ben ttnet te iken bu şekilde bir ping sorunum yoktu. Geçecek arkadaşların bilgileri olsun diye yazıyorum, dört dörtlük bir şervis değil yani netspeed onu demek istiyorum.

          • herhangi bi ISP yi aratırsan hepsiyle sorun bulursun zaten :) … sorunsuz olanı varsa söyle ben sana sorununu bulayım :D … saçma konuşuyorsun.. sorunsuz olanı yok zaten sen sorun yaşamıyorsan başkası yaşıyor… ttnet diğer sağlayıcıları baltalamak için zaten bi yokuşa sürme işlemi yapıyor o ayrı bi de ttnet çok daha pahalı… ayrıca herkes online oyun oynamıyor.. ki ben oynadığım halde samsunda hiç bi sorun yaşamıyorum. .senin bölge yoğundur sorun yaşarsın ttnetten sonra belki yoğunlaşmıştır zaman içinde neye dayanarak ttnette soru nyoktu şimdi var diyorsun? hele bu virüs zamanı yurtdışı internet çıkışları zaten sorunlu olmasına rağmen ben samsundan bi ping sorunu yaşamıyorsam senin orda bi sorun var demektir…

          • sanırım sen biraz netspeed fanısın. evet hepsinde sorun var. ama bunu da belirtmek isterim, ping genel bir sorun netspeed üzerinde. geçecek adamlar bunu göz önünde bulundursun. yoksa hepsinin bir sorunu vardır elbet.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version