Anasayfa Haber Adobe Photoshop 22.3 İle Apple Silicon Desteği Resmileşti

Adobe Photoshop 22.3 İle Apple Silicon Desteği Resmileşti

Photoshop 22.3 Apple Silicon

Adobe Photoshop 22.3 güncellemesi Apple Silicon desteği ile 1.5 kat daha fazla performans sunuyor.

Adobe tarafından yayınlanan Adobe Photoshop 22.3 güncellemesi ile birlikte Apple Silicon için beklenen yerel destek sonunda resmileşmiş oldu. Güncelleme ile kullanıcılara Rosetta emülasyonuna göre 1.5 kart daha fazla performans vadediliyor.

Şirket ilk kez Kasım ayında beta olarak Apple M1 destekli Photoshop uygulamasını kullanıcılarla buluşturmuştu. En yeni güncelleme ise resmi olarak Apple Silicon desteğini popüler fotoğraf düzenleme uygulamasına ekliyor. Bu arada kullanıcıların Photoshop’u yerel bir ‌Apple Silicon‌ uygulaması olarak veya Rosetta emülasyonu altında çalıştırma olanağı da bulunacak. Öte yandan, yerel modda belirli özellikler kullanılamayacak. Bunlar arasında şimdilik gömülü video oynatıcıları içe aktarma, dışa aktarma, oynatma özelliğinin Apple Silicon‌ altında desteklenmediği ve önceden ayarlanmış senkronizasyon, sarsıntı azaltma filtresi ve “Bir görüntü paylaş” düğmesi gibi diğer özelliklerin henüz çalışmadığı ifade ediliyor.

Adobe, beta kullanıcılarının yerel ‌Apple Silicon‌ desteği için bildirdikleri bilinen birkaç sorunu da paylaşıyor. Apple Silicon üzerinde yerel olarak çalışan bir Adobe uygulaması ile Rosetta öykünmesi üzerinde çalışan bir Adobe uygulaması arasında düzenlemeleri kopyalama/yapıştırma işlevi henüz desteklenmiyor. Bunun için şirket, kullanıcıların her iki uygulamayı da aynı modda yani yerel ‌Apple Silicon‌ veya Rosetta emülasyonu ile çalıştırmalarını öneriyor.

Mart 2021 güncellemesinin Apple Silicon desteğinin yanı sıra hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de sunduğunu belirtelim.