Anasayfa Haber Microsoft, Surface Laptop 4 ile Yeni Bir Web Kamerası da Tanıtılabilir

Microsoft, Surface Laptop 4 ile Yeni Bir Web Kamerası da Tanıtılabilir

Microsoft web kamera

Microsoft, güvenilir kaynaklar tarafınca aktarılan bilgilere göre Surface Laptop 4 modeliyle beraber yeni bir web kamerası da duyurabilir.

Yazılım devi Microsoft, bildiğiniz üzere daha önceden LifeCam markası adı altında çeşitli web kameralarını piyasaya sunmuştu. Ancak firma bu ürünlerini yaklaşık 10 yıldır önemli ölçüde güncellemedi. Hal böyle olunca bu ürünler sektörün bir tık gerisinde kaldı. Fakat son paylaşılan raporlara göre Microsoft’un Surface 4 Laptop modeliyle birlikte yeni bir web kamerasını da duyurmaya hazırlandığını görüyoruz.

Şirkete yakın kaynaklarca servis edilen bilgilerde ise bu modelin bir gizlilik kapağına ve HDR desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra yine aynı kaynak tarafında paylaşılan raporda, bu yeni modelin 4K yerine 1080p çözünürlüğü destekleyeceğine de özellikle dikkat çekiliyor.

Pandemiden sürecinde en çok satışı gerçekleştiren ürünlerden birisi ise şüphesiz ki web kameralar. Evden çalışma ve uzaktan eğitim kavramlarının hayatımıza girdiği bu dönemde web kamera fiyatları da yoğun talepten dolayı bir hayli yükselmişti. Birçok firmada bu alana yönelik ürünlerini piyasaya sürerek bu yükselişten yararlanmayı hedeflemişti. Şimdi de Microsoft bu yükselişten yararlanmak adına ürün portföyünü güncelleyerek yeniden kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.