Anasayfa Haber Netflix, Şifre Paylaşımı Yapılmasının Önüne Geçecek

Netflix, Şifre Paylaşımı Yapılmasının Önüne Geçecek

Netflix Şifre Paylaşımı

Netflix, şifre paylaşımı yapılmasını önleyerek gelirlerini artırmak niyetinde gibi gözüküyor.

Netflix tarafından yeni bir şifre paylaşımı ya da başka bir deyişle hesap paylaşımı önleme yönteminin üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Dijital yayın platformu, kendilerine ait olmayan hesaplarla giriş yapan bazı kullanıcılara bir uyarı görüntülemeye başlamış durumda. Uyarıda “Bu hesabın sahibiyle yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir” ifadelerine yer veriliyor.

GammaWire‘ın haberine göre, bu uyarıyı takiben “Bu sizin hesabınız mı? Size bir doğrulama kodu göndereceğiz” deniyor ve mesajın altında e-posta doğrulaması yapabileceğiniz seçenek çıkıyor. E-posta hesabına erişemeyen kişiler için veya o anda doğrulama koduna erişemeyenler için “daha sonra doğrula” butonu da mevcut.

Netflix’in oturum açmış olan kullanıcının hesap sahibinin hanesinin bir parçası olup olmadığını belirlemek için IP adreslerine güvendiği tahmin ediliyor. Bu anlamda VPN’ler ile kısıtlamaların aşılabileceği de öngörüler arasında. Tabii ki farklı bir bölgede veya ülkede yaşayan bir kimsenin hesabını kullanıyor olsanız bile, her zaman bu kişiden doğrulama kodunu sizin için okumalarını istemeniz de mümkün.

Platformun başlattığı bu test sürecinin ileriye dönük bir adım olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca, bu hesap karşıtı paylaşım önleminin güvenliği artırması bekleniyor. Buradaki mantık, birisi oturum açma kimlik bilgilerinizi bulursa ve başka bir yerden izlemeye çalışırsa, onların durdurulabilmesi ve sizi ihlal konusunda uyarabilmesi. Netflix’in şifre paylaşımını önleyerek gelir kaybının da önüne geçmek istediği açık. Aynı şifreden birçok kişinin yararlanması yerine bu kişilerin kendi aboneliklerini başlatmak zorunda kalması haliyle gelirlere ve kullanıcı tabanına yansıyacak.

Netflix bu testi henüz dünya çapında uygulamaya geçirmiş değil ancak bu konuda çok gecikilmeyeceğini tahmin edebiliriz.

Netflix Türkiye üyelik ücretlerinin Mart başında zamlandığını da hatırlatalım.