Anasayfa Haber Star Citizen, 350 Milyon Dolar Kitlesel Fonlamaya Ulaştı

Star Citizen, 350 Milyon Dolar Kitlesel Fonlamaya Ulaştı

Star Citizen 350 Milyon Dolar

Star Citizen, 3 milyon destekçisinden toplamda 350 milyon dolar destek aldı.

Cloud Imperium Games tarafından geliştirilen Star Citizen projesi önemli bir kitlesel fonlama barajını daha aştı. Son olarak Star Citizen oyununun bugüne kadar 3 milyondan fazla destekçiden toplamda 350 milyon dolarlık destek aldığı duyuruldu. Geliştirme sürecindeki uzay ticareti ve savaşı simülasyonunun Haziran 2020’de 300 milyon dolar barajını geçtiğinin ve sadece 9 ayda 50 milyon dolar daha destek aldığının altını çizelim.

9 aylık süreçte oyun 3.10, 3.11 ve 3.12 olmak üzere üç büyük alfa güncellemesi daha geçirdi. Bu alfalar ile yeni atmosferik uçuş modeli, gezegen görsellerinde daha fazla yükseltme, envanter ve depolama sistemi revizyonunun yanı sıra G kuvvetleri ve karakterler üzerindeki hava durumu unsurları için fiziksel reaksiyonlar gibi özellikler getirildi. En son güncelleme ise ilk sunucu çapında dinamik etkinliği ve birçok eklenti arasında elde tutulan bir çekici ışını sunmuştu.

Diğer taraftan, geciken hikaye kısmı Squadron 42 halka gösterilemedi ve hatta planlanan beta pencereleri de kaçırıldı. Cloud Imperium Games, 2020 sonlarında yıldızlarla dolu hikayenin oynanışını halka açık bir şekilde sergilememeye karar verdiklerini açıkladı. Hatta stüdyonun kurucusu Chris Roberts, hikaye kısmını istenen kalitede bitirmek için gereken kalan süreye emin olana kadar daha fazla sürüm penceresinin açıklanmayacağını söyledi.

2021 yılının ilk büyük güncellemesi olacak Alpha 3.13’ün yakın zamanda destekçilere sunulması bekleniyor. Star Citizen Progress Tracker üzerinden oyunun geliştirme sürecini takip edebilirsiniz.